Home » ЗА ДАМИТЕ » Без печка, без тесто, без излишно цапане: неземно лакомство, на всичкото отгоре е фасулски просто! Рай за небцето:
Без печка без тесто без излишно цапане

Без печка, без тесто, без излишно цапане: неземно лакомство, на всичкото отгоре е фасулски просто! Рай за небцето:

След празниците едва ли на някого му се прекарват часове в кухнята. За всички, на които им се хапва нещо сладичко, но нямат време да готвят, от KO4 предлагаме тази по детски лесна и неземно вкусна торта.

Само за 20 минути ще имате на масата перфектната торта с деликатен вкус. При това няма да цапате съдове, няма да включвате печката и няма да бъркате сложни блатове!

Приготвяне: 30 мин; Готвене: 60 мин; Общо: 90 мин; Хранителна стойност: 500 kcal

Бисквитена торта с течен шоколад

СЪСТАВКИ:

250 гр. бисквити (по-добре – маслени, без аромат)
100 гр. масло
400 гр. течен шоколад ” Nutella ”
500 гр.  сирене ” Филаделфия ”

ПРИГОТВЯНЕ:

Смесете маслото и една супена лъжица “Nutella”. Сложете сместа в микровълнова фурна, трябва добре да се разтопи.
бисквитена торта с течен шоколад

Леко навлажнете бисквитите с вода или сок от компота, така че да се разпаднат добре. Изсипете в бисквитената смес течния шоколад и маслото, разбъркайте и сложете в хладилника.
бисквитена торта с течен шоколад

Разбийте останалата част от течния шоколад и сиренето “Филаделфия” с миксер. Сложете в хладилника получената смес.
бисквитена торта с течен шоколад

Извадете от хладилника основата за тортата. Изравнете блата с помощта на дъното на стъклена чаша, като оформите малък борд.
бисквитена торта с течен шоколад

Изсипете върху основата сместа от течен шоколад и крема сирене. Заравнете внимателно. Оставете тортата да попие хубаво няколко минути.
бисквитена торта с течен шоколад

Чудният деликатес е готов! Изглежда прекрасно, а на вкус тортата е уникална, тъй като комбинацията от меко сирене и богат шоколадов вкус е страхотна …

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?