Горещи новини

Билкарят бай Кольо лекува шипове и разширени вени с хума

Bilkarqt Bai Kolio lekyva shipove i razshireni veni

Билкарят Кольо Трапезанов от Стара Загора е на 88 години и продължава да се радва на отлично здраве.

При него за помощ идват хора от близо и далеч, а съветите, които им дава, са безценни. Рецептата му за дълголетие е съвсем простичка – правилно дишане.

„Най-важното за мен, което ми дава здраве и сила, са дихателните упражнения. Дишаме обикновено с една трета от белия дроб, а останалите две трети са резерва. А с дихателните упражнения включваме и този резерв в полза на здравето. Това осъзнато дишане се прави с определен ритъм – вдишване, издишване, пауза – до числото 7: седем секунди вдишвам, седем секунди задържам, за да може кислородът да навлезе в кръвта, седем секунди издишвам и още толкова правя паузата.

Повтарям това упражнение 60 пъти, т. е. 20 минути. Освен това използвам и още едно дихателно упражнение, което е много полезно за всички хора на моята възраст – носовото дишане. Притискам последователно всяка ноздра и издишвам с другата. Това е най-добрият начин за подобряване на мозъчното кръвообращение. 75% от болестите могат да се излекуват с дихателни упражнения“, обяснява лечителят.

За него най-целебният природен дар е хумата.

„Тя помага при много болести. Може да се използва външно – във вид на лапи (компреси) при счупвания, при рани, при ставни болести, разширени вени, шипове. Нашите прадеди са я използвали от незапомнени времена.

Зелената хума е най-качествена и е полезна с това, че извлича всички токсини и зарази от тялото. Подсилва имунната система, съединява се с вируси и бактерии и ги извлича от организма. Хумата връща зрението – помогнал съм на много хора, които сега четат без очила. Най-добър ефект се постига, когато хумата се прилага външно и вътрешно“, обяснява бай Кольо.

„Освен радий в нея се съдържат и много минерали и микроелементи, като калций, магнезий, желязо, калий, силиций и много други. Когато влиза в контакт с токсини или тежки метали и бактерии, извлича ги от тялото и зарежда организма със съдържащите се в нея полезни вещества. Най-важното при лечението с хума е тя да се взема от екологично чисти източници. Трябва да се знае от какво място е взета“, допълва билкарят.

„За компресите хумата се разтваря във вода или домашно приготвен ябълков оцет, за да се получи гъста каша. Оставете хумата, преди да приготвите кашата, на слънце да престои три дни. След това я счукайте в дървено хаванче задължително – в никакъв случай не използвайте железни или пластмасови съдове. Нанася се върху болното място на слой с дебелина около два сантиметра. Отгоре се покрива с марля и се прикрепя с лейкопласт.

Сменя се на всеки два часа, като марлята със старата хума се изхвърля и се приготвя нов компрес, тъй като в стария са се просмукали отровите и токсините. Лечението продължава до пълно оздравяване.

За вътрешен прием се иска малко повече подготовка, преди да се започне лечението. Разтворете една малка лъжичка хума в половин чаша хладка вода и оставете да се утаи. Отпийте няколко глътки и изчакайте, за да се убедите, че няма да предизвика неприятни реакции от страна на стомаха. Ако всичко е наред, разбъркайте хумата и изпийте течността.

В началото използвайте по-малки количества и постепенно увеличавайте дозата. Пийте по три пъти на ден, преди ядене. За да има ефект, използвайте я поне една-две седмици, нарежда билкарят.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Билкарят бай Кольо лекува шипове и разширени вени с хума"

Какво мислите?