Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Билкарят дядо Митко на 95: Не купувайте мед, а пита! Тя е 24-часова защита за здравето (жилав и пъргав като козичка)
Билкарят дядо Митко на 95

Билкарят дядо Митко на 95: Не купувайте мед, а пита! Тя е 24-часова защита за здравето (жилав и пъргав като козичка)

Билкарят дядо Митко от Подбалкана от години не признава мед и нищо друго, освен пчелна пита!

Той е билкар и пчелар от района на красивия Подбалкан. Казва се дядо Митко и е на преклонните 95 години. Тези, които го познават, го сравняват с дива коза. Здрав, прав, подвижен и пъргав като козичка е, а и до днес чете без очила.

Апитерапевтът Емил Симеонов се е срещал с него и е научил много полезни уроци и съвети, които помагат на работата му. Както знаем, апитерапията е клон на медицината, който обаче използва пчелни продукти при начините на лечение.

От практиката си до днес и след разговора с дядо Митко, Емил Симеонов е убеден в едно – не трябва да си даваме парите за мед.

Ако искаме да сме здрави, то трябва да ядем директно от пчелната пита. Той практикува същото от няколко години, в които изобщо не знае какво е болест.

“Научих се да купувам медена пита – така, както е запечатана. Взимам я от пчелари и я плащам директно с рамката. Близките ми правят същото и са повече от доволни. Медът е може би най-преправяния и фалшифициран продукт. И на практика хвърляме луди пари по магазини и пазари за нещо, което дори не е истинско”, категоричен е Симеонов.

Обяснението му, както и това на дядо Митко, е съвсем простичко.

В медената пита има восък и медът е още в първичния си вид. В него се съдържа и прополиса, и пчелния прашец. Прашецът е вече минал през млечно-киселата ферментация на пчелите и е най-добър за употреба.

А накрая и самият мед. Той стои отгоре запечатан с восък от самите пчели и това е причината да бъде в пъти по-лечебен.

“Единствено така може да сме сигурни в качеството му. И не само това. В килийките на медената пита стоят много чувствителни летливи витамини и ензими. Именно те са безценни за здравето ни”, обяснява научно апитерапевтът, пише сайтът “Лечители.бг”.

Дядо Митко пък казва, че именно в тази медена пита се крие “Божествената частица”, така търсена от лечителите още от време оно. Тя крие 24 часова гъбична, бактериална и вирусна защита. А какво по-добро от това?!

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*