Home » ЗДРАВЕ » Билката, която прониква в ставите и възстановява хрущяла 1000 пъти по-добре от лекарствата
билка прониква в ставите

Билката, която прониква в ставите и възстановява хрущяла 1000 пъти по-добре от лекарствата

Елена Федоровна Зайцева е известен билкар, който се занимава с билкови лекарства от 8-годишна възраст.

Няма такова лекарствено растение в нашите географски ширини, за чиито свойства тя да не знае: а има повече от 1100 вида!

Тя е канена постоянно за интервюта и преподаване на лечение с билкови лечения. Елена Федоровна също изнася лекции по билкови лекарства пред сертифицирани служители на лечебни заведения. Елена Зайцева казва: „Всички плевели лекуват! Не искаш да пиеш лекарства- изкопай си три корена – репей, трева и глухарче и всеки проблем ще ти е решен. Ще направиш отвара от тези корени и ще го изпиеш и след няколко дни ще забравиш какво те е тормозило.

Лечебни корени на растенията: Корен от пшенична трева

Няма нито една зеленчукова градина, където тези плевели да не растат, и няма нито едно заболяване, което да не се третира с тях. Нищо чудно, че те спасяват всички диви и домашни животни …

Инфузията и отвара от коренища на дивата трева се използва при различни отоци, дисфункция и възпаление на пикочния мехур, камъни в бъбреците и жлъчния мехур, всички белодробни заболявания, чревни заболявания, диабет, хипертония, рак на яйчниците дисфункция при жени, остеохондроза, ексудативна диатеза, ожулвания.

Коренът на пшеницата е отличен болкоуспокояващ лек за подагра, ревматизъм, артрит.

Корен от глухарче помага при анемия, рак на стомаха и черния дроб, помага за лечение на заболявания на ставите, възпаление на лимфните възли, диатеза.

Корен на репей: Въз основа на дългогодишния си опит Елена Фьодоровна твърди, че репейът лекува всички ракови заболявания. В допълнение, помага при диабет, бронхит, синус, лекува ставите, кръвоносните съдове и сърцето. Коренът на репей може да излекува дори хепатит С след 2-3 месеца!

Репейът облекчава холецистита, разбива бъбречните камъни и жлъчния мехур. Той, като нищо друго, не възстановява кожата от изгаряния, спазми, екземи, псориазис, лупус еритематозус, лекува гнойни рани, спира косопада.

Билкарката казва, че растителните корени са с най-голяма стойност в началото на пролетта, но през есента те могат да бъдат изкоренени. Изкоренените корени трябва да бъдат измити, изсушени, нарязани за удобство.

За правилното варене на корените, трябва да вземете 1 супена лъжица сухи настъргани корени и ги изсипете 2 чаши вряла вода. Сварете 10 минути, след което оставете за 2 часа. Пийте по 1/2 супена лъжица 3 пъти на ден 10-15 минути преди хранене.

Можете да подготвите колекция от корени на репей и глухарче, като ги смесвате в еднакво количество и можете да ги вземете поотделно: една седмица – корен от репей, седмица – глухарче, седмица – пшеница.

Има много неща, които да научите от билколечението и да си спестите пиенето на много лекарства

Според Елена Зайцева растенията лекуват бавно, неусетно и леко, затова трябва да се приемат поне един месец. За да избегнете привикване, трябва да си правите почивка за около 5 дни и след това да пиете още. Стартираното заболяване трябва да се лекува за 3-5 месеца.

Не забравяйте, че ключовете за здравето са буквално под краката ви, просто трябва да ги забележите и да ги прилагате … Помогнете на близките си да се чувстват по-добре, споделете статията с тях!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?