Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Билката на Тутанкамон и Нефертити цери 50 болести
Билката на Тутанкамон и Нефертити цери 50 болести

Билката на Тутанкамон и Нефертити цери 50 болести

Билката на Тутанкамон и Нефертити е способна да излекува над 50 съществуващи болести.

Става дума за черния кимион, който е бил открит под формата на семена в разкопки в Древен Египет, които датират още от периода на мезолита и неолита. Това доказва, че черният кимион се е употребявал още преди 8000 години от човечеството.

Египтологът Хауърд Картър открива сред вещите на Тутанкамон масло, което никой първоначално не знаел какво точно е. Скоро става ясно, че това е масло от черен кимион.

Билката се е използвала в Древен Египет за подобряване на храносмилането, справяне с настинки, главоболие, инфекции и зъбобол. Растението е било известно и на римляните, които го наричали гръцки кориандър.

Древногръцкият лекар Диоскоридис го използвал като лек за зъбобол, главоболие и общи здравословни неразположения. Черният кимион се използва в източната медицина като средство за лечение на най-различни здравословни проблеми и днес.

Билката вирее в района на Средиземно море, Азия, Арабския полуостров и Северна Африка.

Над 200 изследвания са доказали, че семената от черен кимион са ефективни при лечението на още заболявания, като алергии, ревматоиден артрит, алергичен ринит и астма.

Доказано е, че черният кимион защитава сърцето, тъй като укрепва вътрешните стени на кръвоносните съдове и подобрява тяхната еластичност. Поради това няма да имате проблеми с високо кръвно налягане.Семената помагат за понижаване на тревожността и за подобряване на паметта.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?