Home » БЪЛГАРИЯ » БНТ спретна дипломатически скандал: Изключи Крим от картата на Украйна
БНТ спретна дипломатически скандал

БНТ спретна дипломатически скандал: Изключи Крим от картата на Украйна

Българската национална телевизия поднесе извинения на посолството на Украйна заради излъчената на 18 септември в „По света и у нас“ карта на страната, която не включва полуостров Крим, научи КОЧ.

„БНТ поднася своите извинения на посолството на Украйна и на зрителите на медията за показаната в централната емисия от 18 септември 2019 г. карта на страната. Тя не отговаря на официалните, международно признати граници на Украйна, както и на официалната позиция на МВнР на Р.България“, се казва в съобщението от телевизията.

От БНТ казват още, че грешната карта е постъпила в последния момент за излъчване от графичния отдел и е останала непрегледана от страна на международния редактор. Ръководството е поискало обяснения от отговорните лица от екипа, които ще бъдат наказани според Правилника за редакционната дейност на телевизията.

Изключването на полуостров Крим от териториалната карта на Украйна предизвика реакция от страна на посолството на страната в България, от което поискаха БНТ да направи опровержение и да информира зрителите си за грешката.

От там изказаха и опасения, че подобни случки се използват от Русия с цел да легитимира престъпната окупация и анексия на Крим.

 svobodnaevropa.bg 

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?