Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » БНТ с първа новинарска емисия на украински език – одобрявате ли?
БНТ с първа новинарска емисия на украински език - одобрявате ли?

БНТ с първа новинарска емисия на украински език – одобрявате ли?

БНТ вече излъчва новинарска емисия „По света и у нас“ на украински език. Емисиите на украински се излъчват онлайн – на сайта на БНТ и в социалните мрежи.

Водеща на новините е Мария Плачкова.

Емисията е предназначена най-вече за украинците, които в момента живеят в България, обясни Плачкова.

„Посолството на Украйна изказва своята благодарност на дирекцията на БНТ за подкрепата на временно разселените граждани на Украйна, които в момента се намират в Република България“ – заявиха тази вечер от дипломатическата мисия.

Новините на украински предизвикаха реакция във Фейсбук от доскорошния министър на туризма в служебното правителство Илин Димитров. Там той сравни инициативата на БНТ с фитнес упражнение, в което тялото се навежда силно напред.

„Изпълнението му е следното: навеждаш се максимално напред, а задните ти части щръкват максимално назад. Който разбрал, разбрал.“

Бившият министър сравнява украинските бежанци с просто посетители, туристи и предлага БНТ да излъчва новини за туристите от „Румъния, Чехия, Израел, Гърция, Сърбия, Македония, Полша, Унгария, Молдова и Великобритания.“

От Ко4 винаги ценим мнението на нашите читатели, така че днес Ви питаме: Одобрявате ли излъчването на новини на украински език по национална телевизия?

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?