Home » СВЯТ » Бойната сензация Хасбула – тежи 16 килограма и струва милиони, а дори още не е дебютирал
Бойната сензация Хасбула - тежи 16 килограма и струва милиони а дори още не е дебютирал

Бойната сензация Хасбула – тежи 16 килограма и струва милиони, а дори още не е дебютирал

Светът на смесените бойни изкуства е изпълнен с наистина страховити бойци, които с цената на много кръв и пот си пробиват път към мечтания договор. Съществува обаче едно голямо изключение, колкото и неловко е да се използва точно това прилагателно.

Защото въпросната звезда се извисява почти на метър над земята и тежи „респектиращите“ 16 килограма.

Да, няма грешка. Ако още не сте чували за хитовия Хасбула Магомедов от Дагестан, побързайте да поправите тази грешка, защото джуджето се превърна в една от най-големите сензации в бойните спортове. При това – без да е прекарал и секунда на октагона, пише Корнер.

Приказката за Хасбула, известен повече с галеното си прозвище Хасбик, започва по едно случайно стечение на обстоятелствата. Той страда от недостиг на хормона на растежа и затова иглежда като 5-годишен, въпреки че на практика е на 19.

Пискливият му глас също допълва нелепия външен вид, който обаче се превръща не в повод за подигравка, а в истинска машина за пари.

Пътят на Хасбик към световната популярност започва преди няколко години с акаунт в една от социалните мрежи, където той участва в някои откровено скандални клипчета – изстрелват го с оръдие или го пускат да се бие с кокошки.

Подобни шантави каскади обаче има хиляди в нета, но Хасбула се отличава с нещо, с което малцина могат да се похвалят – съсед е на ММА сензацията Хабиб Нурмагомедов.

Именно световният шампион участва в няколко забавни клипчета с джуджето, което изстрелва популярността на Хасбик в космоса – в момента дребосъкът има над 2 милиона последователи в социлните мрежи. Самият Хабиб дори на шега заявява, че се чувства засенчен от славата на дребния си приятел.

„Навсякъде хората ме питат къде е Хасбик и защо не е с мен“, признава Нурмагомедов.

Освен че Хасбула се сдобива с прякора Мини Хабиб, автоматично се превръща във враг на суперзвездата Конър Макрегър. Дагестанецът пусна няколко пиперливи видеа и разкри, че е кръстил петела си Конър – „защото само се перчи, но лесно може да му се извие вратлето“. Ирландецът също използва профила си в социалните мрежи и не му остана длъжен.

„С радост бих изритал този малък малоумник извън пределите на планетата. Не разбирам защо трябва да се обръща толкова внимание на този миризлив резултат от кръвосмешение“, написа Конър.

Разбира се, хейтът е част от шоуто в бойните спортове, а едва ли има човек, който да знае по-добре този факт от Дейна Уайт.

Бащата на най-елитната верига турнири UFC побърза да привлече Хасбула в империята си, разбира се – срещу солидна сума. Точните параметри не се съобщават, но със сигурност говорим за 7-цифрено изражение.

Първоначално се смяташе, че договорът на Хасбик е единствено за шоу елементи и не включва участие в реални битки в октагона. Дагестанецът обаче уточни, че със сигурност ще се бие. А в момента се търси негов съперник.

С други думи – не е далече моментът, в който Хасбула ще запише боен дебют в най-популярната верига турнири в света. Дали е етично и не се ли преминават общоприети граници на нормалност? На никого не му пука, когато става въпрос за интерес от жадни за зрелища фенове. А те, както отлично знаем, са синоним на пари…

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?