Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Болни родители на тригодишни близнаци се молят: Дано един от нас оживее да гледа децата!
Болни родители на тригодишни близнаци се молят: Дано един от нас оживее да гледа децата!

Болни родители на тригодишни близнаци се молят: Дано един от нас оживее да гледа децата!

Веселин и Радост са диагностицирани малко един след друг, вярват в чудо по Коледа

Родители на близнаци мечтаят поне един от тях да оцелее, за да се грижи за децата им.

Веселин Солаков и съпругата му Радост Илиева са от Варна и имат прекрасно семейство, докато един ден животът им не ги изправя пред най-трудното изпитание. Двамата родители, които имат две малки деца на по три години, през няколко месеца са диагностицирани с рак.

„Много ни е тежко, защото Веско и Радост са прекрасни хора и добри родители. Те са музиканти и се познаваме благодарение на музиката, колеги сме. Двамата винаги са се отличавали с любовта си, както и радостта от това, че имат близнаци“, разкри пред „България Днес“ Георги Илиев, музикант от морската столица. По думите му първо се разболяла Радост, след което лошите новини сполетели и Веселин.

Родителите бързо започват лечение, като Веско претърпява сложна мозъчна операция, след което още две последващи заради усложнения.

„В момента двамата продължават с поетапни животоспасяващи терапии в Турция. Скъса ми се сърцето, когато ги видях да плачат, защото искат поне един от тях да остане до децата им“, емоционално разказва Илиев.

Средствата, изразходени до момента за леченията им (операции, химио- и лъчетарапии) са над 130 000 лева. Музикантът разкрива, че семейството не се отказва и продължава с надежда, че ще успее да се пребори. Но сумата, необходима за тази трудна за тях битка, е непосилна за семейството и колегите им се обръщат към всички с молба за помощ.

„Опитваме се да им помогнем и правим благотворителни концерти, но имаме нужда от още подкрепа. Предстои им борба, но знаем и вярваме, че с ваша и Божията помощ те и техните деца ще имат светло бъдеще“, надява се Георги. По негови думи по Коледа се случват чудеса и ако повече хора подадат ръка на Веско и Радост, те също могат да получат своето коледно чудо.

Всеки, който желае да помогне на родителите, може да го направи на следната банкова сметка:

ДАРИТЕЛСКА СМЕТКА БАНКА ДСК

BG33STSA93000030369323

BIC: STSABGSF

Получател: РАДОСТ ИЛИЕВА ИЛИЕВА

Основание: Дарение

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?