Home » БЪЛГАРИЯ » Борисов: Президентът не ни е избирал, това е намеса в независимостта на властите
Президентът не ни е избирал

Борисов: Президентът не ни е избирал, това е намеса в независимостта на властите

„Президентът не ни е избирал, все едно да свали нещо, което няма. Все едно аз да сваля доверието от кмета на Перник“.

Така отвърна на изявлението на президента Радев, че оттегля доверието си от правителството, премиерът Борисов, научи ko4. Той даде коментар по темата, докато инспектираше строежа на водопровода от Мало Бучино към Перник.

„Това е пряка намеса в независимостта на властите, обратно на това, което е говорил президентът“, бе категоричен Борисов.

„Откъде накъде ще се коментира по този начин едно управление от няколко партии, спечелили избори по законен начин. Днес социологическите агенции казват, че сме първа политическа  сила.“, защити кабинета министър-председателят.

И обясни реакцията на Радев с проблемите му с прокуратурата:“Той е на настроения малко, вярно, че проблемите, които има с прокуратурта му влияят“, каза Борисов. И добави, че той е забранил да се говори и да има вмешателство по темата за конфликта между институциите.

„Проблемът му не е с правителството. Радев иска да насочи атаката срещу правителството, защото сме беззащитни. Защо днес избра да заяви, че сваля доверието към правителството?“, попита Борисов.

„Нямаме допирни с точки, освен събранията на Консултативните съвети по национална сигурност, на които нищо не се коментира.“, допълни  той.

„По никакви теми не сме работили заедно, че да се чувствам ощетен“, каза още премиерът и допълни Радев не дава доверието, че да го сваля.

Никога не съм искал да се кандидатирам за президент. Ще си изкараме мандата и това е,  обясни премиерът по повод твърденията за плановете му към „Дондуков“2

„Радев иска да отклони атаката върху мен и правителството, защото е по-изгодно, вместо да обяснява какво е правил – защо днес избра днес да е моментът?“, попита Борисов. „Балкански поток“ ще го направят, както и интерконектора с Гърция, мисля, че и Белене ще направят – всичко това явно го дразни“, смята  Борисов.

Днес премиерът инспектира заедно с министърът на икономиката Емил Караниколов строежа на водопровода от Мало Бучино към Перник.

„Работят 7 багери, имаме километър и половина изкопан. Един камион тръби носи около 107 м., досега идваха по два камиона на денонощие“, обясни по-рано Караниколов.

„Събота и неделя да предупредите хората, които си идват по вилите, че ще затворят пътя“, каза премиерът Борисов, съпроводен от кмета на Перник Станислав Владимиров. Ръководителят на строителния обект демонстрира докъде са стигнали дейностите. Той допълни, че ще бъдат увеличени смените, за да бъдат завършени в срок. „По наши изчисления – 45 дни“, каза ръководителят на обекта.

„Хората като видят, че се прави – не се сърдят. Сърдят се като видят, че не се прави – не ги подценявайте хората“, каза премиерът.

„Искам да похваля кмета Владимиров, Караниколов, областния управител, че за рекордно кратко време успяха да направят проекта“, каза Борисов. Едновременно се правят и проектите за двете пречиствателни станции.“, каза премиерът по време на проверката на строежа на водопровода.

Докато репортерите задаваха въпроси, Борисов подхвърли: „И вие като мисирки тука обикаляте напред-назад“, след което се извини на журналистите за шегата.

Лупа

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?