Новините на фокус
Home » СВЯТ » Брендо се крие във Венецуела с мафиот от Букурещ
Брендо се крие във Венецуела

Брендо се крие във Венецуела с мафиот от Букурещ

Евелин Банев-Брендо се укрива във Венецуела заедно с румънския мафиотски бос от Букурещ Йонел Теа, научи КОЧ.

Тополовградският Пабло Ескобар си е партнирал с Теа в трафик и продажба на 300 килограма кокаин, като за същото предстои да бъде съден задочно в Румъния. Брендо вече има една осъдителна присъда в Букурещ за доставка на кока през пристанището в Костанца.

Ортакът на Банев е в неизвестност от септември 2008 г., като Интерпол го издирва вече 11 години, но без успех. Според румънските служби за сигурност Йонел Теа първоначално е бил укриван от Брендо в баровския хотел „Ле Фльор“ в центъра на София. Румънецът е бил изведен от България с венецуелски паспорт от съратници на Банев.

В следващите години съвместно с Брендо Теа организира поне три доставки на кокаин от Колумбия, Перу и Венецуела за Румъния, твърди седмичник.

Новото обвинение срещу Евелин Банев в Букурещ ще бъде за кокаин, доставен в периода 2012-2015 г. По това дело основен обвиняем е Йонел Теа, а Брендо се води част от организираната престъпна група на мафиота.

С помощта на румънеца родният кокаинов крал отворил верига от бутици за скъпи часовници в столицата на Румъния. През тях организацията препирала парите от дрогата.

Смята се, че към момента двамата ортаци пребивават на територията на Венецуела.

ПИК

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?