Home » ЗА ДАМИТЕ » Букет от лавандула у дома гони магии, уроки и кошмари
Букет от лавандула у дома гони магии уроки и кошмари

Букет от лавандула у дома гони магии, уроки и кошмари

Лавандулата е една от най-ароматните и красиви треви, с които природата ни е дарила. Но освен нежна и уханна тя е изключително ценно растение, което човечеството ползва от древни времена.

Стара легенда гласи, че лавандулата цъфтяла най-напред в Едемската градина. Господ сам дарил цветето на Адам и Ева, след като те били пропъдени от Рая. Знаейки колко ще е тежък животът им на земята, се смилил над тях и им подарил лавандула, която да носи облекчение и радост на страдащите им души и тела.

И днес лавандулата продължава да е неизменна част от човешкия бит заради своите успокояващи свойства. Използва се за бани, инхалации, компреси. Присъства в козметичната индустрия и служи за направата на парфюми, масла, кремове, шампоани, маски за коса, измиващи гелове, сапуни. Но с това свойствата на лавандулата не се изчерпват.

Тя има магически сили. Поставена във ваза у дома, тя създава щит срещу магии и уроки. Привлича късмет и благоденствие в семейството.

Ако я сложите в спалнята, ще спите спокойно и няма да сънувате кошмари. С аромата си облекчава главоболието и напрежението, освен това пази от депресии и мрачни мисли. Лавандулата подпомага цялостно енергийната обстановка и помага за по-бързо изцеление от различни заболявания.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?