Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Българин, прибрал се от Англия: Защо го направих? Продадох най-хубавите си години за едни пари..
Българин прибрал се от Англия: Защо го направих? Продадох най-хубавите си години за едни пари..

Българин, прибрал се от Англия: Защо го направих? Продадох най-хубавите си години за едни пари..

„Затова казвам на всички, които планират пътуване в момента, да помислят къде отиват и дали си заслужава.“

Това е само един от многобройните емигрантски разкази на българи, които са работили в чужбина през последните 25 години и са били принудени да емигрират в Англия, за да осигурят прехраната на семейството си.

Изключително колоритен герой, който се е преместил в Обединеното кралство преди повече от 13 години. Казва се Кирил Стоянов.

По времето, когато съпругата и синът му живеят при него, се раждат двете им по-малки деца – там. Старозагорецът усвоява умение от англичанин, който е майстор на покриви, през трите години на чиракуването си. Той предоставя на репортер на Нова телевизия информация за себе си както от работното си място – строителен обект, така и от „дома“ си – лондонския си апартамент.

„Предпочитам да работя с българи, не че и ние сме лесни, ама поне си знаем номерата. Когато съм тук само работя, в Англия и почивката не ми е сладка. Почивам си, когато се прибирам в България.“

Разказва, че до ден днешен англичаните гледат на българите като втора ръка хора. Докато си им полезен, всичко е точно, но доверие генерално няма. В момента, в който спреш да си им необходим, забравят, че съществуваш.

В момента там живеят брат му с децата си. Те смятат, че Кирил е прекален патриот, който твърде много поставя нацията на пиедестал – над интересите на семейството си. Те не биха се върнали тук.

Кирил взема решението да върне децата и майка им в България, след като синът му не може да отговори, когато го питат кой е Левски, Ботев, и след като дъщерите му започват да говорят английски, докато играят вкъщи.

Той остава там сам и продължава да изпълнява задачите си.

Пред камерата Кирил показва и обяснява за татуировките си. На дясното му рамо се появява хан Крум, под който е написано „Православна България“. Казва, че Крум трябва да се върне в България и да установи ред, за да могат отишлите си като него да се върнат.

Стоянов твърди, че Райна Княгиня, татуирана на гърдите му, е имала значително повече смелост, затова е избрал да я изобрази на гърдите, които според него са най-чистата част от човека.

Вляво е татуиран Левски с въпроса: „Народе???“, а за вълка на лявото си рамо Кирил обобщава: „Това е българинът – хем куче, хем мастия, но когато трябва да оцелява е вълк!“

В крайна сметка мъжът от Стара Загора избира да напусне Англия и да се върне в България. Екипът го е заснел да се вози в микробус, на чието предно стъкло са залепени знамена на Берое и националният флаг.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?