Горещи новини

Българка видя цените на храните в Испания, сравни ги с нашенските и се шашна

Българка видя цените на храните в Испания сравни ги с нашенските и се шашна

Жена сподели за разликата в цените на две основни храни у нас и в чужбина, а ситуацията събуди въпроси. Искра Урумова публикува снимки във Фейсбук, които показват стойността на кутия с яйца и бутилка мляко.

Те са заснети в голяма верига в България и Испания.

От кадрите се вижда, че цената на яйцата в Испания е малко под 4 лева – 3.92 лв., а у нас са цели 5,67 лева. Разликата е 1,75 лева. Стойностите са приравнено по актуалния курс на валутите.

В България млякото също е по-скъпо. Бултилка на Пиренеите се търгува за 1,04 евро (2,04 лева), а у нас разфасовката на популярна марка струва 3.59 лева.

„Ориентир за цени в Испания и България. Такива ми ти работи“, пише Искра Урумова.

Снимките предизвикаха разнопосочни коментари. Едни са съгласни, че у нас е по-скъпо, но според други това не е съвсем така. Те посочват, че в чужбина често другите съпътстващи разходи са по-значими – например тези за жилище.

„Храната в Германия или Испания е много по-евтина за живеещите и работещите там, отколкото храната в България за българите“, добавя Урумова.

На друго мнение е Мария Владимирова, която смята, че: „Няма много разлика, с тази разлика, че наемите са по-скъпи и заплатите не толкова по-високи от България“.

Българка видя цените на храните в Испания сравни ги с нашенските и се шашна


Източник: Блиц

Твоят коментар

Be the first to comment on "Българка видя цените на храните в Испания, сравни ги с нашенските и се шашна"

Какво мислите?