Home » ЗА ДАМИТЕ » Бърза и сочна ФАЛШИВА баклава – вкусът е същият, а е в пъти по-лесна:
Бърза и сочна ФАЛШИВА баклава - вкусът е същият а е в пъти по-лесна:

Бърза и сочна ФАЛШИВА баклава – вкусът е същият, а е в пъти по-лесна:

Сладкишът наречен “ фалшива баклава “ е един от любимите у дома, защото освен, че се приготвя много лесно и бързо, има вкус на баклава, много е сочен и неустоимо вкусен.

Ето какво ви трябва, за да си приготвите невероятния орехов сладкиш с вкус на баклава:

фалшива баклава рецепта

Продукти (за измерване се използва чаша от 200 мл):

  • 4 яйца
  • 1,5 чаши захар
  • 1 чаша олио
  • 1 чаша прясно мляко
  • 1,5 чаши грис
  • 1 пакетче ванилова захар
  • 3 супени лъжици брашно
  • 1 пакетче бакпулвер (10 г)
  • 1,5 чаша смлени орехи
  • 0,5 чаша смлени орехи

За сиропа:

  • 1,5 чаши захар
  • 3 чаши вода
  • 1 лимон

Приготвяне:

Рaзбиваме яйцата в дълбока купа, добавяме захарта, след което разбъркваме с кухненска тел, докато захарта се разтопи и сместа леко изсветлее. След това добавете олиото и разбъркайте отново, за да се смеси.

яйца със захар

разбити яйца

След това добавете млякото, разбъркайте добре, след това добавете гриса. Разбъркайте отново, след това добавете ванилова захар и след това брашно, смесено с бакпулвер.

разбити яйца с мляко

смес орехов сладкиш

Разбъркайте добре, накрая добавете смлените и натрошени орехи. След като сместа стане гладка, оставете я настрана за 10 минути.

орехова смес

Намаслете тава (30 см) и я поръсете с брашно по дъното и стените, разбъркайте сместа и я изсипете вътре. Разстелете, заравнете, разклатете малко тавичката и сложете да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за половин час. През това време пригответе сиропа:

смес в тава

В тенджера на огъня се слагат захарта и водата и след като сиропът заври, се вари 5 минути. Накрая сложете един лимон, нарязан на кръгчета (отстранете семките) и оставете да престои 5 минути.

лимонов сироп

Горещият сладкиш се залива равномерно с горещия сироп. Отгоре се поръсва със смлени ядки и се оставя да изстине. След това го охладете добре и сервирайте.

сиропиране сладкиш

фалшива баклава

фалшива баклава

фалшива баклава парче

вкусна фалшива баклава
Да ви е сладко!

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?