Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Бърз начин да свалите и нормализирате кръвното си без лекарства
Бърз начин да свалите и нормализирате кръвното

Бърз начин да свалите и нормализирате кръвното си без лекарства

Почти всеки втори човек има проблеми с кръвното налягане и пие лекарства. Но има един метод, който ви предлагаме да изпробвате, нищо не губите, а ефекта е изумителен.

Може би всеки човек е изправен пред различията в кръвното налягане. Със сигурност знаете и какъв е внезапният скок на натиска от стреса и нервното напрежение. Но това е само част от проблема.

Повечето  хора страдат от високо кръвно налягане – хипертония. Швейцарските учени твърдят, че броят на хората в света, страдащи от високо кръвно налягане, сега е повече от един милиард.

как да се нормализира налягането без хапчета

Такива цифри определено плашат и ви карат да мислите за превенцията на хипертонията. Днес изданието ни ще ви каже как да се нормализира налягането у дома.

Как да нормализирате кръвното налягане

В китайската традиционна медицина се смята, че краката, или по точно точките по стъпалата играят важна роля в поддържането на здравето на цялото тяло. Китайците сравняват човек с дърво: торсът е вид ствол, ръцете са клони, а краката са надеждните корени. Едно дърво никога няма да бъде здраво, без силни корени. Така е и с човека

На краката се пресичат шестте основни меридиана на човека: черния дроб, жлъчния мехур, бъбреците, далака и стомаха. Именно тези меридиани и здравословния поток от енергия в тях осигуряват нормалното функциониране на всички органи в човешкото тяло.

как да се нормализира налягането без хапчета

Точките краката, според експерти на традиционната китайска медицина, могат да накарат от тялото да се премахне отпадъчната енергия. Ако има застой в краката, това се отразява на общото здравословно състояние. Когато отпадъчната енергия престане да напуска тялото, се образува стагнация, която в крайна сметка се увеличава и се повишава.

В резултат на това сърцето по-трудно започва да изпомпва кръв. С течение на времето започват скокове на натиск и стреса на сърдечно-съдовата система води до умора и депресия.

как да се нормализира налягането без хапчета

Поради стагнация се появяват разширени вени, тромбофлебит, болки в гърба и болки в бъбреците, болести при жените на половата система и други неприятни заболявания. Но най-неприятното е постоянен скок на налягането, а впоследствие и главоболие и хипертония. В повечето случаи бета-блокерите се предписват за хипертония, но тези хапчета, които нормализират кръвното налягане, са още по-вредни.

Разбира се, в критични случаи човек не може да се справи без тях, но бета-блокерите влошават енергията на сърцето, като по този начин забавят работата му. Това е само временно решение на кризисна ситуация, но не и лек. Първо, за да се стабилизира налягането, е необходимо да освободите отпадъчната енергия.

как да се нормализира налягането без хапчета

Вече казахме, че на краката има голям брой биологично активни точки. Основната от тях е Yun Quan Point, наричана още пролет. Това е точката, чрез която поемаме енергията на Земята и се освобождаваме от излишъка. За да отстраните грешките в работата си, трябва да работите върху нея всеки ден.

Точката се намира в средата на крака. Ако стиснете с пръстите си силно между голямата и малката хълмиста форма се образува малка депресия, а там е и точката Юн Куан. Въздействието върху нея помага за освобождаване на застоялата енергия, за подобряване на работата на бъбреците, както и за удължаване на живота и забавяне на стареенето.

Най-добре е да работите с пръсти, за да избегнете нараняване. Само 5-10 минути на ден масаж на точка на Yong Quan на двата крака. Това ще помогне да се отървете от застой на енергия и да възстановите кръвообращението. С течение на времето, и налягането ще се върне към нормалното.

Вярно е, че масажът може да не е достатъчен. Не забравяйте да добавите към него ежедневно упражнение. И най-ефективните упражнения в този случай са разтягащите. Те обучават кръвоносните съдове и сърцето, а също спомагат за нормализиране на кръвното налягане и справяне с хипертонията.

как да се нормализира налягането без хапчета

Всяка сутрин и всяка вечер отнемат не повече от 15 минути, за да се направи. Първо направете малко загряване. След това повдигнете ръцете си възможно най-далече и ги издърпайте нагоре. Задръжте тази позиция, поемете дълбоко дъх. След това, докато издишвате бавно, се изтягайте към пода.

Задръжте в тази позиция за няколко секунди, докато кръвта потече в главата.

След това бавно се изправете и си починете. Направете 5-6 повторения. Накланяйте се бавно и леко, за да не разтегнете нещо. Ако имате замаяност, незабавно спрете упражненията. Направете повече на следващия ден. Важно е да не бъдете търпеливи и да правите всичко постепенно.

Също така е полезно да се правят бавни пружинирания. На издишането, наведе се напред, притисна ръцете си върху стомаха и вдишайте. Такива упражнения имат добър ефект върху гръбначния стълб и отпускат кръвоносните съдове. След като правите упражненията, разклатете ръцете и краката си, а след това можете да започнете с масажните точки на краката.

как да се нормализира налягането без хапчета

Всичко това в комбинация помага да се намали налягането, а също и да се избегнат постоянните му скокове. Искате ли да намалите натиска и да постигнете добро здраве? Тогава по-често се накланяйте!

По-рано написахме защо склоновете са толкова добри за здравето и как те влияят на нашето тяло. Какви са вашите начини да намалите натиска?

Споделете ни в коментарите, може би, това е вашият съвет,  с който ще помогнете на другите.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?