Home » БЪЛГАРИЯ » Валери Симеонов разкри санкциите за заведенията и циганските сватби заради нетърпимия шум
Валери Симеонов разкри санкциите

Валери Симеонов разкри санкциите за заведенията и циганските сватби заради нетърпимия шум

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира новите промени в закона за шума по морето, в сутрешния блок на Нова тв, видя ko4.

По думите му, в тъмната част на денонощието и в периода около 16:00 часа след обяд, провомощията са само в ръцете на полицията. Законът е правен три години и половина и добре е обмислен и ще бъде прилаган добре и в случаите на циганските сватби, каза Симеонов.

Политицията е тази, която ще установява наличието на озвучаване. РЗИ е службата с измервателните уреди за шум, но те работят до 17:00 часа. За да извършват нощни проверки трябваше да има специални заповеди, това вече не е нужно.

При подаден сигнал на телефона 112, полицейският патрул идва и издава писмено разпореждане за прекратяване на озвучаването. Телефон 112 е добре действаща система. Ако нарушителите откажат да изключат звука, тогава полицейският служител затваря заведението до 3 дни. Няма отлагане на мярката, тъй като подалият жалбата има право да получи тишина в деня на подаване на сигнала. При повторно нарушение заведение се затваря за 14 дена.

В момента в България се изсипват най-ниско платежоспособните туристи, допълни той.

Източник: БЛИЦ

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?