Home » КЛЮКАРНИК » Васил Михайлов се топли в мола на празниците: Капитан Петко войвода не може да прежали сина си
Капитан Петко войвода не може да прежали сина си

Васил Михайлов се топли в мола на празниците: Капитан Петко войвода не може да прежали сина си

Годините вече съвсем натежават на легендарния актьор Васил Михайлов, изпълнил ролята на незабравимия Капитан Петко войвода в едноименния сериал, научи ko4.

Ден след посрещането на Коледа, 81-годишната звезда на Военния театър пристъпваше едва-едва, прикрепяйки се с бастуна си в столичния квартал „Редута”, където е домът му.

От години ветеранът на „армейската” трупа страда от болежки в краката. Ходенето бързо го измори и той хлътна в близкия мол. Там екранният Капитан Петко можеше хем да отдъхне малко, хем да се постопли в мразовитото време.

Куцукайки, актьорът седна на един от диваните в близост до входната врата. За да не му тежи, остави чантата си на земята. Температурите в търговския център бяха толкова високи, че актьорът съблече връхната си дреха и остана само по тънък пуловер.

Впечатление правеше умисления вид на кино и театралната звезда. Въпреки всенародната еуфория покрай новогодишните празници, настроението на актьора никак не беше радостно. Точно преди 2 месеца Васил Михайлов бе сполетян от огромна трагедия. Капитан Петко потъна в траур заради единия от синовете си. Александър издъхна след тежка битка с рака в столичната болница „Токуда”.

Приживе 55-годишният мъж бе водещ на предавания за култура по БНР. През август той стана дядо и много се надяваше да пребори онкозаболяването си, за да може внучето му да порасне пред очите му. Уви, смъртта изпревари сина на екранния войвода.

След смъртта на радиоводещия, мнозина в арт средите се чудеха дали Васил Михайлов ще успее някога да пребори скръбта си и да се завърне на сцена. Ако се лиши от театралните си изяви, ветеранът ще трябва да разчита само на пенсията си от 300 лв, пише Уикенд.

Хотарена

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?