Home » ЗА ДАМИТЕ » Вашата баба е най-голямата благословия в живота ви: Никой не прилича на нея и никой не може да я замени
Вашата баба е най-голямата благословия в живота ви

Вашата баба е най-голямата благословия в живота ви: Никой не прилича на нея и никой не може да я замени

Ако ви е провървяло да имате баба, то няма смисъл да ви казваме, че този човек е най-скъпоценният и незаменим за всеки от нас. Никой не прилича на нея и никой не може да я замени. Защо?

Бабите утешават и успокояват

Нейните обятия са най-сладките и умиротворяващи. Тя ви прегръща с такава топлина, че няма никакви съмнения – вие сте под надеждна защита.

Без значение на колко години сте: когато настъпят трудни времена, винаги можете да отидете при баба. Тя ще ви прегърне така както умее само тя в целия свят. И всичко вече ще ви се струва не толкова страшно и разрушително.

Тя ще ви обърне и ще каже: “Ето я светлината в края на тунела. И виж колко е ярка!”

Любовта на баба е безусловна

Бабите имат огромно любящо сърце. И в него има място само за вас. Можете да доведете приятеля си в скъсани дънки и глуповата шапка в нения дом и тя ще ви посрещне с радост, ще ви нахрани, ще ви ободри със стари, но мили шеги.

Любовта на баба е безусловна – тя ще ви обиа каквото и да направите и както и да постъпите. Уверявам ви, че ако спорите с родителите, то баба ви винаги ще е на ваша страна.

Баба ви е винаги до вас

Без значение от какво имате нужда в този момент. Баба ви, като добър вълшебник, вече е тук. Тъжно ви е и искате прегръдка? Тя вече ви е прегърнала. Чаша кафе и просто да поговорите? И тук баба ви няма да ви остави. Тя усеща настроението ви, предугажда желанията ви, тя винаги ще иска да ви помогне с каквото може.

Тя с часове ще слуша разказа ви за работата ви като програмист, който вие украсяват с непознати за нея думи и ще й бъде наистина интересно. Наистина важно. Тя ще ви подкрепя във вашите увлечения и начинания, дори ако изглеждат фантастични и абсурдни.

Най-вкусната храна, приготвена с любов

Разбира се, мама може да ви приготви любимите спагети със сос, но как мислите – откъде е научила рецептата! От баба ви, естествено! Един от най-приятните моменти на гости на баба е дегустацията на любимите ястия, които тя е приготвила специално за вас. Това не е просто домашна кухня – това е истинско вълшебство! Да е говорим за кутиите с баница и кекс, които ви кара да вземете с вас, дори ако сто пъти се опитате да я убедите, че сте се наяли така, че не можете да дишате.

Разказите за отминали времена

Тя може да ви разкаже хиляди истории за онези времена, за които само можете да четете и това не е всичко. Това са спомени за нейното детство, смешни истории-спомени за детството на вашите родители и дори за вашето. Паметта й пази истории, които се предават от поколение на поколение.

Хобито на вашата баба

Вашата баба навярно има хоби, по което се увлича отдавна. Всеки път, когато я посещавате, ще ви учи и ще споделя с вас безценен опит. И няма значение за какво увлечение става въпрос. Това може да бъде бридж или градинарство.

Но тя ще сподели с вас своята мъдрост, ще ви разкрие тайните на майсторлъка, за които никой няма да ви разкаже. В дома й пък има куп вещи, които сте харесвали с детството си или по-късно и които тя специално пази за вашето идване.

Източник: webmiastoto

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?