Веган драма: Съдят майстори на тирамису след смъртта на млада италианка

Jena pochina sled tiramisu

Анна Белизарио имала силна алергия към мляко. Преди да опита десерта, прочела етикета му, попитала и сервитьора. Изпада в кома и умира само след 2 лъжички.

Прокурори от Милано поискаха да изправят на съд производители на тирамису, обявено като веганско, заради което почина 20-годишната Анна Белизарио.

Джузепе Лойеро, представител на фирмата производител, и майка му Джована Аноя, която отговаряла за производството, ще бъдат подведени под съдебна отговорност за непредумишлено убийство. Предприятието им произвеждало продукта “Тирамисун”, обявен като тирамису за вегани, но в него били открити следи от мляко.

В резултат на това Анна, която била силно алергична, изпаднала в анафилактичен шок и след 10-дневна кома починала в миланската болница “Сан Рафаеле”.

На двамата представители на фирмата е издадена забрана за предприемаческа дейност за 1 г.

Според прокурора сладкишът за вегани съдържал маскарпоне. От разследването станало ясно, че веганските и невеганските продукти се правели едновременно в една и съща среда, и на една и съща маса. По този начин при производството неволно се смесвали продуктите с животински произход с растителните съставки.

Било установено също, че служителите не разполагали с необходимата професионална подготовка. Един от тях бил изкарал само стандартен 4-часов курс за хигиенните норми при храните.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Веган драма: Съдят майстори на тирамису след смъртта на млада италианка"

Какво мислите?