Home » ЗДРАВЕ » Веднага спрете! Стискането на пъпки не е никак безопасно! Какво е „триъгълник на смъртта“ и защо не трябва да пипаме пъпките там:
Стискането на пъпки не е никак безопасно

Веднага спрете! Стискането на пъпки не е никак безопасно! Какво е „триъгълник на смъртта“ и защо не трябва да пипаме пъпките там:

Установено е, че изстискването на пъпка може и да не е толкова безвредно! Всичко зависи от това, къде по тялото се намира тя, разбра Ко4!

Според дерматолозите, стриктно трябва да избягваме изстискването на пъпки в областта на т.нар. “триъгълник на смъртта“. Алармират, че пъпките в тази област може не просто да оставят белези, изстискването им може да има фатален край!

Какво е „триъгълник на смъртта“?

Площта от ъглите на устата до върха на носа! Изстискването на пъпки в областта на „триъгълника на смъртта “ може да бъде много опасно, защото в тази област са разположени кръвоносни съдове, пряко свързани с мозъка.

Триъгълника на смърттаСледователно, всяка евентуална инфекция на мястото може да рефлектира директно върху нервната система. В изключително редки случаи, инфекцията може да доведе до загуба на зрението, парализа и дори смърт. Лекарите казват, че при най-малкото съмнение за инфекция, трябва незабавно да се свържете с експерти!

Непременно споделете тази статия със семейството и приятелите си!

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?