Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Венета Райкова: Плащам 10% данък на висшите сили
Венета Райкова: Плащам 10% данък на висшите сили

Венета Райкова: Плащам 10% данък на висшите сили

Тв водещата, която се преквалифицира в коуч и влогър, прави уточнението, че това е вид данък пред „висшите сили, управляващи Вселената“.

Това е важно пояснение, коментират нейни виртуални последователи, защото такъв данък задължително се плаща от членовете на евангелските конфесии „по света и у нас“, а по желание – и от техни последователи.

Райкова довери още, че тя е решила да се отчита на „висшите сили“, като дава десет процента от доходите си на хора в нужда. „Не е необходимо да давате тези пари на точно определени хора, важното е, че ги давате от сърце“, убедена е русата амбиция.

„Но дори и да не ги дадете, Вселената пак ще намери начин да ви ги вземе“, предупреждава някогашната „Мис Мини“. За онези, които се противят на тези закони, са предвидени наказания. „Може да се разболеят, да им се повреди колата…“, посочва Райкова.

Бившата половинка на Тишо от „Биг Брадър“ обобщава:

„Тоест, и да не платите десятъка, висшите сили пак ще ви го вземат под една или друга форма“.

Самата Венета признава, че и тя на няколко пъти е пропускала да се отчете пред „вселенския разум“ и е била наказвана.

Неостаряващата блондинка припомни за тежките си здравословни проблеми и изрази увереността си, че десятъкът е помогнал да се радва отново на прекрасна физическа кондиция, пише „България днес“.

Бившата ТВ водеща не винаги е била известна и в добро финансово състояние. Преди години тя самата сподели, че като млада е била бедна, мръзнеща от студ и с 1 чифт обувки.

Още от малка обаче Венета научава от майка си никога да не се предава и винаги да вярва на себе си. Точно това й помага да достигне върха, от който днес гледа гордо към миналото и не крие възхищението към собствената си целеустременост.

Този път започва в родния й град Попово. Венета се ражда в дома на образована и силна жена, чийто две висши образования се оказват недостатъчни в онези времена, за да си намери доходна работа, с която да издържа семейството си. А то се разпада още преди Райкова да се роди. Бъдещата телевизионна звезда израства без баща, но силата на майка й винаги й е вдъхвала кураж. Родителката й работела на три места, за да закърпи семейния бюджет. Местели се от квартира на квартира, все, притиснати от беднотия.

Венета попива от родителката си тази борбеност и упоритост, която впоследствие я отвежда към върха. На 18 години тя постъпва на работа във вестник „Хайлайф”. Приемат я в Софийския университет, където завършва право. По времето, когато се труди като репортер, пробива и в телевизията. Кариерата й стартира в предаванията „Цветовете на нощта” и „Наблюдател” по БНТ. Междувременно печели конкурса „Мини Мис България”.

„Всяко положено усилие се възвръща многократно. Всяко изкачване на стъпало, колкото и бавно да се случва е част от стълбата, която води нагоре. Търси знаците! Слушай интуицията си! Визуализирай повече! Представяй си какво искаш да ти се случи и то ще се случи!”

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?