Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Вземам кисело мляко, 1 яйце и ги правя за 10 минути! Мъжът ми изяжда 10 наведнъж, без да му стане лошо!
1 mlqko i 1 qica

Вземам кисело мляко, 1 яйце и ги правя за 10 минути! Мъжът ми изяжда 10 наведнъж, без да му стане лошо!

Тези пълнени мекици са толкова вкусни, че ще ви се ядат всеки ден…

Приготвят се сравнително бързо, тестото се замесва бързо и е достатъчно да престои 10 минути, но в тази рецепта го оставям за половин час, защото толкова ми трябва за приготвяне на плънката.

Можете да ги напълните с каквото искате, но опитайте по моя начин, ще видите, че са много вкусни. Ето какво ви трябва:

Пълнени мекици

Продукти:

Тесто:

  • 400 гр. кефир/кисело мляко
  • 1 яйце
  • 1 ч. л. сол
  • 2 ч. л. захар
  • 20 мл олио
  • 600 г брашно
  • 1 ч. л. сода бикарбонат

Плънка 1:

  • 400 г варени картофи,
  • 2 супени лъжици заквасена сметана
  • сол, черен пипер на вкус

Плънка 2:

  • 300 гр. кайма,
  • 1 глава смлян лук,
  • сол на вкус

Приготвяне:

В по-дълбока купа се смесват всички изброени съставки без брашното. Когато течността стане гладка, започнете постепенно да добавяте брашното. Разбърква се с лъжица, след което като се поеме се омесва с ръка. Трябва да е средно меко. Покрийте и оставете да почине за 30 минути.

тесто за мекици

ЗА ПЛЪНКА 1: Сварените картофи се пасират и се смесват със сметаната. Подправете на вкус.

картофи със сметана

ЗА ПЪЛНЕЖ 2: Смесете каймата с нарязания лук и подправете на вкус.

От сместа на каймата оформете 18 топки и ги изпържете в тиган с малко загрято на умерена температура олио.

овкусена кайма

топчета от кайма

От пюрето се правят 18 топки, след което се слага по едно „кюфте“ в средата и се затваря, така че да се покрие от всички страни с картофеното пюре.

кюфте в картофено пюре

Разделете тестото на 18 части и оформете топки. Покрийте ги да починат 5 минути.

топчета тесто

След това ги разточете с точилка, в средата сложете топка от картофи и месо и затворете.

мекици с плънка

Така приготвените пълнени мекици се пържат в тиган със загрято на умерена температура олио, след няколко минути, докато се запекат от двете страни.

пържени пълнени мекици

Да ви е сладко!

пълнени мекици с картофи и кайма

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?