Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Вземете яйце и го увийте с ластик, тази идея е тотален хит!
Idei za boqdisvane na qica

Вземете яйце и го увийте с ластик, тази идея е тотален хит!

Великден е пред нас, а с него и яйцата, които ще се появят на празничната трапеза във всякакъв вид. Затова си струва да вземете яйце, да го увиете с ластик и скоро да се насладите на отлични резултати.

Всички на великденската трапеза ще го оценят.

Яйцата определено ще бъдат кулинарен хит, но си струва да направите и нещо специално от тях. Ластик и куркума също ще ви бъдат полезни за целта.

Тази ориенталска подправка е известна с интензивния си жълт цвят. Известна е и с това, че оцветява всичко около себе си. Тази функция ще се окаже изключително полезна за нас. Благодарение на ластика и куркумата ще се получат уникални великденски яйца .

Първи вариант

Как се правят великденски яйца с ластик и куркума?

съставки:
6 яйца
4 супени лъжици куркума
2 супени лъжици оцет
1 литър вода
1 супена лъжица сол
1 чаена лъжичка олио

Приготвяне:

За да приготвите великденските яйца, започнете със сваряването на яйца. Изсипете куркумата в купа, налейте оцет, сол и 100 мл вода . Смесете съставките, така че да няма бучки. Изсипете сместа в тенджера и добавете още един литър вода.

Поставете яйцата в тенджерата и увийте част от тях с ластици няколко пъти. Варете 10 минути, след като се сварят извадете от тенджерата и махнете ластиците от яйцата. Избършете ги с памучен тампон с олио, за да блестят.

Втори вариант

Методът с ластика също е лесен за изпълнение с деца. След като сварите яйцата, вземете едно и увийте няколко ластика около него, преди да го оцветите в светъл цвят. След като боята изсъхне, махнете ластиците и ги затегнете отново около яйцето на друга позиция и поставете в друг по-тъмен нюанс.

Сега яйцето е боядисано в малко по-тъмен нюанс. За трети кръг повтаряте процедурата и използвате още по-тъмен цвят.

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?