Взимам овесени ядки и банани и правя идеалния десерт без брашно и без печене! Вкусно и просто:

Torta s banan i oveseni qdki

За тези, които обичат шоколада, от Ко4 предлагаме лесна и здравословна рецепта за шоколадов десерт, който не изисква печене и се приготвя без захар, яйца и брашно само за пет минути! Не вярвате?

Запишете си необходимите продукти за тази Сурова торта без брашно и без печене :

Сурова торта без брашно и без печене

Необходими продукти:

  • 180 г овесени ядки
  • 2 банана
  • 2 с.л. какао
  • 100 мл прясно мляко
  • 70-80 гр. черен шоколад

Приготвяне:

Започваме със 180 г овесени ядки: запържете ги в сух тиган за 3 минути на слаб огън, като разбърквате. След това прехвърлете в купа.

овесени ядки в тиган

Нарежете два банана на филийки (без кората трябва да са около 300 г) и ги поставете в блендер. Добавете 2 супени лъжици какао и залейте със 100 мл мляко. Смелете до пюре.

2 банана

банани с какао

Изберете мляко според вашия вкус: краве мляко, кокосово мляко или бадемово мляко, за да придавате на десерта нови вкусове всеки път.

Изсипете получената шоколадово-бананова смес в купа и оставете за няколко минути.

Вземете черен шоколад, нарежете го на малки парченца и го разтопете на водна баня или в микровълнова фурна, като загреете за 15 секунди.

тесто с шоколад

Добавете разтопения шоколад към основната маса и разбъркайте добре, след това добавете запържените овесени ядки и разбъркайте отново.

какаова смес

Покрийте дъното на тортена форма с диаметър 16 см хартия за печене и намажете стените й с растително масло. Изсипете тестото във формата и разпределете равномерно. Поставете в хладилника за 1,5 часа.

десерт във форм

След това извадете десерта, махнете ринга и хартията и прехвърлете в чиния. Отгоре поръсете с кокосови стърготини и се насладете на деликатния шоколадов вкус с нотки на банан.

бананова торта с шоколад

Десертът се оказва лек, ароматен и не изисква много време за приготвяне. Благодарение на овесените ядки се получава особено нежен на вкус.

Твоят коментар

Be the first to comment on "Взимам овесени ядки и банани и правя идеалния десерт без брашно и без печене! Вкусно и просто:"

Какво мислите?