Новините на фокус
Home » КЛЮКАРНИК » Вижте баровският палат, в който се шири бившият депутат Георги Кадиев!
Георги Кадиев палат

Вижте баровският палат, в който се шири бившият депутат Георги Кадиев!

Георги Кадиев от няколко години не е в активната политика, след като напусна БСП и стана независим депутат в предишния парламент, но това определено не се е отразило ни най-малко на финансовото му състояние.

Бившият народен избраник, който преди това натрупа слава като общински съветник в София, живее като заможен бизнесмен и се прибира в прекрасен палат в столичния баровски комплекс „Камбаните”.

Луксозната къща на семейството на Кадиев е същински замък на няколко етажа, ограден от масивна ограда. Високите зидове не позволяват на никого да наднича в личния му живот, убедиха се лично и фотографите на „Ретро”.

Кадиев, който вече близо година се занимава с политика единствено през Фейсбук страницата си, въпреки това се радва на охолен живот. Семейният бизнес на бившия депутат му осигурява не само приличен, но дори луксозен живот. Подобен имот в Бояна струва на пазара повече от половин милион лева, и то само на пръв поглед отвън.

Ако се съди по високите дувари, то със сигурност вътре е истински палат с луксозно обзавеждане.

Георги Кадиев палатПодобен лукс обаче не е учудващ, тъй като семейството на ексдепутата има солидни и напълно официални доходи. Припомняме, че през 2015 г. съпругата на Кадиев – Соня, спечели обществена поръчка за доставяне на тока на община Бургас. Фирмата ѝ „Енерджи Съплай“ EООД е обявена за победител във финализираната тогава процедура. Тя е осигурила най-ниска цена за исканите от общината 920 MWh енергия, посочи при търга проверка в Агенцията за обществени поръчки.

Община Бургас се възползва от осигурената възможност да потърси по-изгодна цена на еленергия от свободния пазар. А фирмата на Соня Николова-Кадиева доставя около 10% от енергията на свободния пазар в страната. Компанията има множество ветропаркове в Северозападна България.

Соня Кадиева притежава еднолично фирмите „Енерджи Съплай“ и „Енерджи Съплай Грийн“, както и 70% от „Либерна“ ООД, в което е в съдружие с Емил Костурков.

От декларациите на Георги Кадиев пред Сметната палата става ясно, че съпругата му годишно декларира лични доходи от по 250 хил.лв. Оборотите на фирмата ѝ са доста по-сериозни, но оперативната печалба е в тези стойности, така че не е чудно, че семейството живее охолно.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?