Home » KO4 STORY » Вижте историята на Иван, който стана милионер с тайна рецепта за кафе
Вижте историята на Иван който стана милионер с тайна рецепта за кафе

Вижте историята на Иван, който стана милионер с тайна рецепта за кафе

Българинът създава лаборатория за кафе в САЩ

Милиони спечели българин в САЩ, след като след дълги експерименти създаде невероятна формула за смески от кафе. За да направи това, Марин Чунов построява лаборатория за кафе!

Нашенецът живее зад океана от 15 години, но с много упорит труд успява да се прочуе. Българинът започва да експериментира с кафе, което взима от Африка, Азия и Южна Америка, за да създаде неповторим аромат.

„Създадох своя собствена лаборатория за кафе! В началото никой не вярваше в мен, но показах, че мечтите могат да станат реалност и сега съм много щастлив“, споделя пред „България Днес“ Марин. По думите му в света всеки ден се пие повече от 2,25 милиарда чаши кафе.

Най-скъпата ароматна напитка се добива по твърде необичаен начин – от изпражненията на дива животинка, наречена азиатска палмова сиветка. Цената е от 100 до 600 долара за по-малко от половин кг. Именно затова Чунов решава да открие нов уникален вкус на кафето, които да е по-достъпен на пазара, и да го патентова.

„Много е важно хората да знаят какво им се предлага. Първоначално започнах да смесвам различни кафета от цял свят, докато най-накрая не открих точната формула. Много се хареса на българите в Чикаго, след което стана хит и сред жителите на Америка“, гордо разказва кофеиновият лаборант.

По думите му мечтата му се родила, след като се наложило да помогне на брат си, тъй като си купил нова кафемашина, но техниката не работела.

„Трябваше да проуча нещата, защото единственото, което знаех за кафето, е, че е черно. Започнах да се ровя в интернет, а колкото повече прочитах, толкова повече ме заинтригуваше“, споделя Чунов. По негови думи няколко месеца след това сглобил лабораторията за кафе.

„Знаех, че не съм професионалист, затова започнах да търся училище за кафе в Америка. Имаше две такива в цялата страна и се записах. С много труд успях да създам нещо ново, с което да ме запомнят“, заключи Марин.

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?