Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Вижте колите за милиони на родните богаташи (Снимки)
Вижте колите за милиони на родните богаташи

Вижте колите за милиони на родните богаташи (Снимки)

Марешки готов да отдава под наем возилото си за над половин милион, братя Диневи пък се фукат с последна версия на Бугати

По колите безспорно ще ги познаете! У нас лъскавите автомобили са характерен белег на баровците, които наистина разполагат с много  пари. Те могат да си позволят да имат в автопарковете си от Ферари и Бентли до Ламборгини и Ролс Ройс. Ко4.бг разкрива някои от най-големите авто-гъзари, които не се крият под тъмните стъкла на скъпите си играчки. Други от тях обаче предпочитат да останат в сянка, докато се движат с няколко милиона в час.

ЗА ПРОТОКОЛА: У нас има регистрирани близо 150 бентлита и 72 ферарита, като 22 от италианските луксозни коли са на възраст под 5 години. Но двете марки са далеч назад от лидера в този пазарен сектор – Porsche. Автомобилите й с българска регистрация са 2000.

Марешки го раздава със SSC Ultimate Aero за над половин милион

Аптекарският бос Веселин Марешки плати над половин милион, за да изпълни детската си мечта. Бизнесменът подкара лъскавата SSC Ultimate Aero – специална американска спортна кола. Возилото е с 1300 коня – двойно повече от Ферари и Ламборгини. Звярът в оранжево и черно вдига 100 километра в час само за 2,8 секунди и може да достигне скорост от 430 километра в час. Запален на място пък, шуми като бомбардировачите Б-52. „Вътре не се чува нищо, но е нормално вън да ръмжи един толкова мощен автомобил“, обясни лично гордият собственик.

Само по 3-4 подобни коли се правят на година, а Марешки уточнява, че всичките му скъпи играчки, включително и тази – са служебни. Босът поясни, че ще отдава под наем SSC Ultimate Aero, но само на мераклии с възможности, които искат да я изпробват на писта.

 

Марешки с лъскавото си SSC Ultimate Aero.

Най-бързата кола забелязана в Свети Влас

Преди две години в Свети Влас погледите събра баровско червено Хенеси Веном ДжиТи. Лъскавото возило се разходи по уличките на курорта и веднага се превърна в основен обект за снимки от страна на отмарящите в района. Макар собственикът й да не стана известен, безспорно автомобила е мечта за всеки фен на високите скорости. Колата е известна с това, че е успяла да развие 435.31 км/ч на дълго над 3 мили трасе в САЩ„ което я прави най-бързата в света.

Освен това Хенеси Веном ДжиТи е колата, която най-бързо ускорява от 0 до 300 км/ч – 13.63 секунди. Машината се сглобява в американския щат Тексас, като на година от завода излизат само 10 коли. Автомобилът се предлага в две основни разновидности. Този с по-ниската мощност (750 конски сили) струва „само“ 600 000 щатски долара, като това е цената на базовия модел. По-мощният вариант (1200 конски сили) започва от 1 000 000 долара!

 

Транспортен бос с два Ролс Ройс-а за над 2 млн. лева и Ламборгини

Транспортният бос Ваньо Алексиев също има завиден автопарк. 45-годишният собственик на транспортната фирма „Биомет“ и на най-голямата спедиторска фирма в България, притежава 2 уникални автомобила Ролс Ройс, както и Ламборгини – модел „Авентадор“.

Притежаваният от Алексиев Rolls Royce Drophead е 4-местен кабриолет и струва над 1 милион лева, показва проверка на Nbox.bg.

Ваньо Алексиев Ролс Ройс

Вторият „Ролс Ройс“ на транспортния бос е топ моделът на британския концерн – Rolls Royce Phantom. Лимузината на Ваньо Алексиев е решена в сив цвят и е с регистрационен номер за 15 000 лева – СА 000001. Иначе автомобилът струва малко под 1 милион лева – 350 000 британски лири. В същия модел автомобил се возят членове на английското кралско семейство. В България такъв „Ролс Ройс“-и притежава още Ветко Арабаджиев. Третият подобен – този на олигарха Николай Банев, вече е шитнат в Дубай.

Освен фен на марката Ролс Ройс, Ваньо Алексиев е любител и на друга „задължителна“ за милионери автомобилна марка – Ламборгини, модел “Авентадор“, купено директно от производителя в Италия за 450 000 евро. Спортният звяр на четири колела на Алексиев, е решен в черно.

Ламборгинито на Ваньо Алексиев

Диневи платили 6 млн. евро за последната версия на Бугати

Братята Динко и Йордан Диневи се радват на едни от най-скъпите и луксозни коли в света. Бързи, мощни и супер-луксозни, машините в гаража в Свети Влас са повече от 50 и се разпознават по задължителните четири тройки в регистрационните номера. Колекцията е разнообразна – спортни, супер-луксозни и колекционерски нови и ретро модели. Говореше се, че са платили около 6 милиона евро, за да имат последната версия на Бугати Вейрон. Досега на подобно Бугати се радваше единствено бизнесмена Румен Гайтански – Вълка, дал около милион и половина евро за по-стара версия на най-бързата серийна кола в света преди няколко години.

С най-нов модел на Бугати Вейрон се подвизават братя Диневи.

Стоичков и Бербатов залагат на Бентли

Футболната ни звезда Христо Стоичков също е подвластен на модата на Бентлито. С неговото масленозелено возило често може да бъде забелязана и по-голямата му дъщеря Михаела. Колата е с регистрационен номер, в който има ужасно много цифри 8. Ценител на същата марка е и Димитър Бербатов. Неотдавна папараци щракнаха спортиста с Бентли Континентал G& V8, модел 2012. Ултра луксозното возило с тузарския номер CA9009CX е закупено преди четири години за 200 000 лв.

Друг зашеметяващ модел автомобил – Ferrari F430, е с цена около 300 000 лв. Според слуховете с такъв се придвижват братя Пехливанови, започнали кариерата си заедно с лидерите на някогашната СИК. За бяло Porsche Carrera 997 4S Tiptronic, което струва 273 000 лв. пък се говори, че е на друг успял мъж, бивш охранител и приятел на Георги Илиев – убитият преди години шеф на „Локомотив Пловдив”, за когото казваха, че е главният мафиотски бос в България.

Скъпо бяло Ламборгини с български регистрационен и спезциален номер С К00001 шашна минувачите в Лондон преди време. Тузарското возило бе паркирано волно и спокойно на една от главните улици из лондонското сити, а собственикът му зачезнал незнайно къде.

Извън факта, че колата е много скъпа и само за богаташи, погледите се залепяха на бързия ремонт на счупения фар, който типично по нашенски беше направен с кошмарно синьо тиксо. С него е облепена предната част на колата, която явно е пострадала при удар.

Според запознати „контузеното“ Ламборгини е собственост на Красен Михайлов, син на собственика на злополучната мина-гробница „Ораново“. Младежът учи в Англия, където обичал да подкарва лъскавия си подарък.

lamborgini-tikso

Източник: nbox.bg

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?