Вкусно, красиво и не се пече – само изливаш във формата и поднасяш! Гостите ще ахнат:

Вкусно красиво и не се пече - само изливаш във формата и поднасяш! Гостите ще ахнат:

„Това руло ме изуми, не само с външния си вид, но и с вкуса си. Това не е класическо солено руло, направено с блат, но повярвайте, вкусът му е божествен.

Най-важното е, че не е трудно да се подготви. Перфектно вкусно и декоративно предястие, което не се пече!“, споделя авторката на рецептата, която любезно ни я изпрати.

Ето необходимите продукти за уникално красиво и вкусното Унгарско солено руло :

унгарско солено руло

Унгарско солено руло

Необходими съставки:

  • 450 гр. смесени зеленчуци за руска салата (готова смес)
  • 5 картофа около 250 гр.
  • 4-5 сварени яйца
  • сок от 1 лимон
  • 6 супени лъжици майонеза
  • 2-3 супени лъжици заквасена сметана
  • 30 гр. желатин
  • сол, черен пипер на вкус
  • ще ви е необходима и форма с приблизителни размери 26х10 см.

Начин на приготвяне:

Обелете картофите и ги нарежете на малки кубчета и ги сложете да се сварят. Готовият зеленчуков микс се сварява около 10 минути, изплаква се със студена вода и се отцежда. Сложете го в чиния да се охлади добре. Добавят се сварените, прецедени картофи.

Когато зеленчуците изстинат, ги залейте с лимонов сок и леко разбъркайте. Добавете сол и черен пипер на вкус. Сложете яйцата в студена вода с малко сол и ги сварете. Сварените яйца се заливат със студена вода и след 5 минути се обелват, не е нужно да се нарязват, слагат се цели.

Отделете 100 мл от водата, в която са се варили зеленчуците, за да разтворите 30 г желатин (3 пакетчета). Разбъркайте и оставете за няколко минути да набъбне, след което го загрейте на тих огън да се разтопи. В отделна купа смесете заквасената сметана и майонезата, след това добавете малко от сместа към разтопения желатин, докато се смеси, след което добавете цялата смес към зеленчуците.

Разбъркайте и опитайте, след което добавете допълнителна подправка, ако е необходимо. Покрийте формата 26х10 см с прозрачно фолио, след което изсипете половината от сместа в нея. В средата се нареждат яйцата, а отгоре се изсипва останалата смес.

смес солено руло

терин солен

Потупайте формата два пъти, за да изпусне въздуха, след което я поставете в хладилника, най-добре за една нощ, за да може да стегне.

На следващия ден се обръща в чиния за сервиране, маха се фолиото, украсява се по желание и се нарязва.

солено руло с желатин

солено руло разрез

 Да ви е сладко!

Твоят коментар

Be the first to comment on "Вкусно, красиво и не се пече – само изливаш във формата и поднасяш! Гостите ще ахнат:"

Какво мислите?