Новините на фокус
Home » ЗА МЪЖЕТЕ » Вратната пържолка с това сосче става крехка и сочна като младо агнешко! Топ-рецептата за свинско на фурна:
Вратната пържолка с това сосче става крехка и сочна като младо агнешко! Топ-рецептата за свинско на фурна:

Вратната пържолка с това сосче става крехка и сочна като младо агнешко! Топ-рецептата за свинско на фурна:

Отлична рецепта за Свинско на фурна, в която ще се влюби цялото семейство. Вратните пържоли, които по принцип са по-мазнички, ще разгърнат вкуса си с това вълшебно сосче и ще станат крехки и още по-сочни. 

Комбинацията от месо, горчица и кашкавал определено ще ви изкуши и ще се превърне в любимата рецепта за печено месце.

Продукти:

  • 3 картофа
  • 1 глава лук
  • Сол на вкус
  • 1/2 стрък розмарин
  • 3 супени лъжици растително масло
  • 5 парчета врат
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
  • 2 супени лъжици френска горчица
  • 3 супени лъжици растително масло
  • 200 г кашкавал
  • 2 супени лъжици майонеза
  • 3 супени лъжици кисело мляко

Приготвяне:

картофи колелца

Нарежете картофите и лука на колелца.

картофи с лук

Наредете върху тава за печене, овкусете със сол, черен пипер и поръсете с олио.

Овкусете месото с подправки, горчица, розмарин, олио и го оставете да престои 10 минути.

врат в горчица

В купа смесете сметаната, киселото мляко, настъргания кашкавал.

сметанов сос за месо

Подредете врата върху зеленчуците.

месо със зеленчуци

Намажете със сметановата смес.

месо в специален сос

Покрийте с влажна хартия за печене и фолио. Благодарение на този трик месото ще остане допълнително сочно и вкусно.

Печете 40 минути на 180°C.

свинско на фурна във фолио

Открийте и печете на 180 ° C за още 15 до 20 минути.

сочно свинско с горчица

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?