Home » ЗА ДАМИТЕ » Всички ме питаха как съм отслабнала, като постоянно ям нещо сладко, а аз им казах, че тайната е в тази рецепта
Всички ме питаха как съм отслабнала като постоянно ям нещо сладко а аз им казах че тайната е в тази рецепта

Всички ме питаха как съм отслабнала, като постоянно ям нещо сладко, а аз им казах, че тайната е в тази рецепта

Здравейте, аз съм Ивана и искам да споделя с вас нещо от личен опит.

Тези, които ме познават отдавна, знаят, че ям много сладко. Буквално не мога да изпия едно кафе без да сложа една чаена лъжичка захар и въпреки това съм слаба и доволна от външния си вид.

Баба ми ми казваше, че докато съм малка, ще мога да ям всичко, което искам, и ще свалям килограмите със скоростта на светлината. След 45 години вече не е същото. Килограмите се лепяха по мен, а „сланинките“ си останаха въпреки дългия процес на въздържание от храна, с който успявах да сваля само 1-2 кг.

Тогава прочетох за един диетолог, който препоръчва да ядем каквото си поискаме и освен това да не ограничаваме удоволствията и да сме здрави и слаби. В началото звучеше невероятно, но наистина подейства при мен.

Просто няма специални правила: пия много вода, спортувам редовно (поне 5 пъти седмично), ям много зелени салати, фибри, плодове и постя всяка вечер за период от 12 часа. Загубата на килограми не е лесна, но наистина работи, ако се превърне в начин на живот.

И аз реших проблема със сладкото и захарта така: не спрях да ям сладко, просто намалих приема на бяла захар и шоколади от магазина. След дълго време открих тази рецепта, която много жени на моята възраст използват, докато са на диета, защото в нея няма нищо омазняващо. Имам удоволствието да ви представя моя Десерт за отслабване:

Десерт за отслабване

Продукти: 

15-18 г желатин

100 мл студена вода

2 големи банана

1,5 ч.л.

какао

Само 4 съставки и малко време, вие ще правите тази торта постоянно, без да печете и да цапате много съдове. Процедурата е следната:

Приготвяне: 

Изсипете желатина в купа и го залейте със студена вода. Разбърква се с лъжица, след което се оставя настрана да набъбне леко. Желатинът се използва в кулинарията, за да поддържа стабилността на някои кремове и течни шоколадови глазури, но не забравяйте, че е много полезен за костите и хрущялите.

набъбнал желатин

Обелете бананите и ги нарежете на кръгчета, след което ги сложете директно в блендера. Отгоре добавете какаото и започнете да разбърквате сместа, докато стане еднородна. Може да се наложи да блендирате за 2-3 минути, докато стане напълно течно, няма бучки от бананите.

банани в блендер

шоколад с банани

Добавете разтопения желатин към течната смес и разбъркайте добре или блендирайте, ако така ви е по-лесно.

течен желатин

Така приготвената смес се изсипва в силиконова форма и се покрива с прозрачно фолио. Оставете в хладилника да стегне за няколко часа, най-добре цяла нощ.

кексова смес с банани

На следващия ден извадете тортата от формата върху чиния и нарежете на пръчици с дебелина по ваш избор. Рецептата наистина ще ви хареса, защото никой не забеляза, че няма класически съставки за кекс: брашно, мляко, яйца…

шоколадов сладкиш диета

диетичен шоколадов сладкиш

Да ви е сладко и лесно отслабване!

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?