Горещи новини

Глезено пиле на тиган: месцето става мозък, а със сосчето можеш да отопиш цял хляб

Глезено пиле на тиган

Прибирате се вечер капнали от умора, а вкъщи няма нищо за ядене. Сценарият е познат, нали?

Отваряте хладилника и обикновено спретвате нещо набързо, като омлет или пържени яйца, например. Ако ви е омръзнало от аламинути, днес ще ви научим как само за 20 минути да си направите фантастично пиле на тиган в нежен сметанов сос.

Бързо, лесно и разкошно на вкус, по рецептата на Ко4!

пиле на тиган

Бързо пиле на тиган за 20 минути

Продукти:

  • пиле – 1,5 кг
  • сол, черен пипер – на вкус
  • подправка за пиле – 1 супена лъжица
  • олио за пържене + 2 супени лъжици за маринатата
  • лук – 2 глави
  • заквасена сметана – 150 мл
  • пикантна подправка – на вкус
  • вода – 50 мл
  • чесън – 2 скилидки
  • зелени подправки на вкус

Приготвяне:

Измийте добре пилето, нарежете го на порции (ако не ползвате готови бутчета), след което го подсушете и мариновайте: натъркайте го добре със сол, черен пипер и подправка за пилешко, след което сложете малко олио на ръцете си и втрийте добре всичко това в пилето от двете страни. Загрейте олио за пържете в дълбок тиган и изпържете порциите пилешко до зачервяване от двете страни.

Извадете пилето в чиния.

В останалата мазнина задушете лука до омекване и до златисто, след това добавете вътре заквасената сметана, водата и разбъркайте добре до хомогенност. Подправете на вкус, след което сложете вътре порциите пилешко.

Покрийте тигана с капак и гответе месото, докато омекне, а сосчето леко се сгъсти. По средата на готвенето поръсете с нарязан чесън, а накрая – с пресни подправки.

пиле в сметанов сос

Поднесете пилето, залято с ароматния сметанов сос.

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Глезено пиле на тиган: месцето става мозък, а със сосчето можеш да отопиш цял хляб"

Какво мислите?