Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Голяма беда за жена със 7 деца в едно от най-близките до Пловдив села
Голяма беда за жена със 7 деца в едно от най-близките до Пловдив села

Голяма беда за жена със 7 деца в едно от най-близките до Пловдив села

Дни преди новата година Центърът за временно настаняване в Пловдив е изцяло запълнен от хора, останали без дом. Там те могат да получат подслон до шест месеца. Сред потърсилите помощ от социалните служители е и многодетна майка, която се нуждае от работа и жилище.

Светла Христева е майка на седем деца, четири от които вече пълнолетни. Заедно с по-малките сега е приютена в Центъра за временно настаняване в Пловдив заради лошите условия в къщата, която обитавали в Белащица:

„Беше разбито и капеше в къщата и така. Не е подходяща за живеене“, обясни жената.

Двете момчета и едно момиче – на 8, 12 и 13 години, които са учили в Белащица, вече са записани в Пловдив.

Светла Христева: „Те си ходят на училище и аз си ги прибирам. Учат, доволни са от тях, много са доволни.“

Светла е била хигиенист. Социалните служители, които я определят като грижовна майка, сега ѝ търсят работа.

„Тук особеното е, че тя е с деца и ние трябва да разглеждаме нейната социализация и интеграция в контекста на потребностите на децата, тоест Светла може да работи, но нейната работа би било добре да бъде съобразена с режима на децата“, обясни Неда Петрова, директор на Комплекса за социални услуги за деца и семейства.

„Следващото, което със Светла работим, това е евентуално при откриването на социално жилище към Община Пловдив да подадем тук документите, за да може да бъде настанена в социално жилище“, каза Снежана Иванова, социален работник в Центъра за временно настаняване.

Социалните служители търсят и дарители, които да помогнат с ремонта на къщата в Белащица. И докато желанието на Светла е да има работа и добър дом за децата, най-малкият й син мечтае за самолет с дистанционно за новогодишен подарък, съобщава БНТ.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?