Новините на фокус
Home » ЗОДИИ » График на ретроградните планети за 2024: Меркурий ни мъчи през април, август и декември; Юпитер сее съмнение от октомври
График на ретроградните планети за 2024: Меркурий ни мъчи през април август и декември; Юпитер сее съмнение от октомври

График на ретроградните планети за 2024: Меркурий ни мъчи през април, август и декември; Юпитер сее съмнение от октомври

За да планирате успешно делата си за следващата година, е важно да вземете предвид не само календарните събития, но и астрологичните влияния. Един от ключовите моменти в астрологията е движението на планетите, особено техните ретроградни периоди. 

Графикът за 2024 г. вече е изготвен и всеки от нас може да се подготви за тяхното въздействие предварително.

Ето графика на ретроградните планети за 2024 година:

ретрограден Меркурий

Ретрограден Меркурий: 1–24 април, 4–27 август, 25 ноември–15 декември

Меркурий, планетата на комуникацията и интелигентността, ще бъде ретрограден три пъти през 2024 г. През тези периоди могат да възникнат недоразумения в комуникацията, объркване в мислите и забавяне на предаването на информация. Най-добрият подход е да бъдете внимателни в изразяването на мислите си, да обръщате внимание на детайлите и да избягвате да вземате важни решения.

Ретрограден Сатурн: 29 юни – 15 ноември

Сатурн, планетата на отговорността и дисциплината, ще бъде ретрограден от края на юни до средата на ноември. Този период може да донесе предизвикателства и уроци, както и чувство на ограничения и закъснения. Важно е да запазите спокойствие, да бъдете търпеливи и постоянни в усилията си.

Ретрограден Нептун: 2 юли – 7 декември

Нептун, планетата на мистицизма и духовността, ще бъде ретрограден през по-голямата част от втората половина на 2024 г. Този период може да бъде време на объркване и неразбиране, особено в областите на мечтите и творчеството. Важно е да останете реалисти, като избягвате илюзии и разочарования.

Ретрограден Уран: 1 септември 2024 г. – 30 януари 2025 г

Уран, планетата на промяната и иновациите, ще бъде ретрограден от есента на 2024 г. до края на първия месец на 2025 г. Този период може да донесе неочаквани промени и революционни събития, както и чувство на нестабилност и несигурност. Важно е да се подготвите за промяна и да бъдете гъвкави в адаптирането към новите обстоятелства.

Ретрограден Юпитер: 9 октомври 2024 г. – 4 февруари 2025 г

Юпитер, планетата на просперитета и растежа, ще бъде ретрограден от средата на есента на 2024 г. до началото на 2025 г. През този период може да възникнат съмнения и несигурност по отношение на бъдещи планове и перспективи. Важно е да останете оптимисти и да вярвате във възможностите си дори в условия на несигурност.

ретрограден Марс

Ретрограден Марс: 6 декември 2024 г. – 25 февруари 2025 г

Марс, планетата на енергията и действието, ще бъде ретрограден през последния месец на 2024 г. и началото на 2025 г. През този период е възможно да възникнат конфликти и напрежение, както и трудности при постигане на целите. Важно е да запазите спокойствие и да избягвате конфронтация, като се фокусирате върху вътрешната хармония и мирното разрешаване на конфликти.

Ретроградна Венера: до 29 януари 2024 г

Венера, планетата на любовта и красотата, беше ретроградна едва в началото на 2024 г. Този период може да предизвика несигурност в отношенията и трудности в общуването. Сега, когато ретроградността й приключи, времето е благоприятно за укрепване на връзките и наслада от красотата на живота.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?