Новините на фокус
Home » KO4 STORY » „Дадохме всичко на децата си, а сега не ни поглеждат на старини. Всички ни обърнаха гръб, останахме сами“
"Дадохме всичко на децата си а сега не ни поглеждат на старини. Всички ни обърнаха гръб останахме сами"

„Дадохме всичко на децата си, а сега не ни поглеждат на старини. Всички ни обърнаха гръб, останахме сами“

Много родители инвестират всичко в децата си и се стараят да ги отгледат по правилния начин, както и да им осигурят всичко. След години обаче мнозина остават разочаровани от наследниците си, чудят се къде са сгрешили и защо децата им не ги поглеждат дори на стари години.

Изповедта на анонимна семейна двойка натъжи мнозина – те разкриха болезнени подробности от живота си за канала „My Vrijeme“.

– „Съпругът ми и аз обичахме децата си и им се радвахме дори когато другите ни критикуваха и казваха, че не е добре за тях, че грешим. Сега сме разочаровани“ – оплаква се съпругата. Първо, както обясни тя, всичко се объркало с дъщеря им.

– „Дъщеря ни ни обърна гръб заради спора, който избухна, когато със съпруга ми й казахме, че не се държи добре с детето. Внукът плачеше късно през нощта, а тя го наказваше да стои в ъгъла, което ни нарани дълбоко и не можахме да останем безучастни.

След това той поиска да яде, защото беше гладен, а тя отговори, че сега за наказание, че не е ял навреме, му позволява да пие само вода.

Ние като родители и баба и дядо съвсем отговорно й казахме, че смятаме, че това не е добре за детето. Тя се ядоса и ни каза ужасни думи и си тръгна“ – продължава разказа си жената. „И двамата преживяхме пълно отхвърляне от най-близките ни“.

– „Не сме се чували от години и не сме виждали нито дъщеря ни, нито внуците. След няколко години съпругът ми се разболя, дойдоха да го посетят, но за кратко. Това е. Не сме добре, колкото и да не ни харесва“ – оплаква се жената.

„Синът също ни напусна“.

– „Синът ни беше грижовен, много добър като човек, докато не се ожени. Нашата снаха ни омаловажаваше и ни се присмиваше от самото начало, третирайки ни като по-малко достойни. Нашият син й позволяваше всичко това, винаги беше на нейна страна.

Много зле си прекарахме на сватбата, бяхме „захвърлени“, нито синът, нито снахата се държаха добре с нас. Простихме им всичко и когато се роди внучката най-после всичко беше наред, дори я гледахме от време на време“ – разкри възрастната жена.

„Но мирът и щастието в разширеното ни семейство не продължиха дълго: синът и снаха ни дойдоха да ни посетят, а тя обяви, че е бременна отново. Погледнах снимката от ехографа и на шега попитах „какво е“, а тя ми изсъска в отговор: „Извънземно!“

Погледнах я мълчаливо, не разбрах защо получих такъв отговор. След това ме попита дали се шегувам с въпроса или съм сериозна и те си тръгнаха. След това всичко стана както преди – синът не ни се обаждаше, нито ни идваше на гости.

Както се казва по нашенски „каквито и да са, такива са, наши са си“, та като се роди внукът, забравихме всички кавги. Отидохме им на гости да видим внука и последва нов шок:

Още с влизането снахата излезе с оправданието, че трябва да отиде до магазина. След малко се обади на сина ни и попита дали сме още там. Не бяхме толкова наранени от нейното напускане, но бяхме наранени от поведението на сина ни. През цялото време той мълчеше.

Тогава решихме, че е най-добре да се оттеглим и да ги оставим да живеят живота си както искат. От две деца и петима внуци разбрахме, че всъщност нямаме никой“.

Жената завършва своята изповед с думите: „Всичко, което е от този свят, е преходно и лошо. От сърце желая на всички красив и щастлив живот и никога да не изпитвате болката, която се поражда в сърцето и душата, когато живите ви деца „умрат“, когато сърцата и душите им станат студени и арогантни, когато забравят родителите си и семействата, от които идват.

Всички те ни оставиха и ни забравиха, но Бог е с нас и с всички тях. Той ги благослови и ги защити от всички злини на този свят. Скъпи наши деца и внуци, които не познаваме, обичаме ви и се молим за вас!“

Твоят коментар

About Иван Ангелов

Какво мислите?