Home » ЗА ДАМИТЕ » Дамски часовник за подарък – ето нашите 5 гарантирани съвета как да ударите в десетката
Дамски часовник за подарък

Дамски часовник за подарък – ето нашите 5 гарантирани съвета как да ударите в десетката

Да се купува подарък на жена е истинско изпитание, да се дават съвети за избор на подарък за нея, е мисия невъзможна.

Поради тези причини, изборът на качествен часовник за важната за всеки мъж дама, е интелигентно решение, което ще покаже вкус и усет към стойностните неща за поднасящия такъв дар. Трябва да се отдели време и да се разгледат всички опции, за да се превърне този подарък в предпочитана вещ и любим аксесоар на дамата.

Нашият скромен принос към Вашия прекрасен избор са тези 5 съвета, които да Ви упътят в лабиринта на моделите, марките, опциите и ценовите предложения.

1. Съвет – Не купувате часовник за себе си.

Това правило важи за всякакъв тип подарък, за всеки предмет, който планирате да купите за друг човек. Ако избирате според своя вкус, възможността да зарадвате и адресата на подаръка е твърде малка. Възможността да се провалите е твърде голяма в замяна на това. Днешните часовници за дамите следват други модни течения и твърде много се различават от предложенията отпреди години. Часовникът сега е аксесоар на модерната, динамично живееща жена, както и всички други нейни бижута. Нежните и миниатюрни украшения за китката, които показват времето, са спомен от миналото. Съвременните предложения обхващат дамските предпочитания в цялата им широта и дълбочина, от часовник за жена -водолаз, до такъв за коронована особа. Важно за мъжа е да си даде сметка, че безкрайните функционални възможности на часовника не са прерогатив за дамите.

2. Съвет – Не рискувайте!

Дамата няма да оцени смелостта да се поема риск в случай, че купувате часовник за нея. Екстравагантният избор е оправдан само ако сте напълно убеден, че това е стилът на тази, която ще носи Вашия подарък. Трябва внимателно да се обмислят и цветовите решения, както и еклектични форми и елементи.

Трябва да се внимава и с часовниците, които комбинират злато и сребро. За много хора това е вече демоде и не биха носили нещо подобно.

3. Съвет – Ориентирайте се по бижутата на дамата

Ако сте в затруднение, намерете своята червена нишка, която да Ви ръководи в избора. Това са останалите бижута и аксесоари на дамата. Те ще Ви ориентират в стила и модните предпочитания на жената, която ще зарадвате, за да намерите вярната посока, в която да се движите при търсенето. Най-малкото, което можете да постигнете в този случай е, че часовникът, който сте подарили, се комбинира добре с останалите бижута и тоалети, които тя носи.

Ако пред Вас стои жена, която не обича да се разкрасява с бижута, имате редкия шанс да подарите единствен аксесоар, който да се превърне в базов и да се носи постоянно от нея.

Съвети при избор на дамски часовник4. Съвет – Големината е много важна

Малкото деликатно украшение на изящната женска китка е в миналото. Във времената на равенство между мъжа и жената във всички сфери на живота, се търсят и носят по-груби часовници и от дамите. Големият циферблат все по-често се вижда на дамската ръка. Ако не сте сигурни, 28-36 мм часовник ще реши дилемата Ви.

Колко да бъде голям дамският часовник се определя и от това за какво и къде се използва. На официални събития се ходи с по-малки и семпли модели, които не се открояват ярко пред всичко останало по дамата. За спортни събития по-големият циферблат е не само напълно в тон със спортния екип, но има и практична страна – той е по-ясен и по-добре видим.

5. Съвет – Отчитайте евентуалните проблеми

Няма значение дали сте се спрели в избора на марков дамски часовник от онлайн магазин, или от физически такъв, възможностите да възникнат допълнителни проблеми не са изключени. Най-напред трябва да се предвидят несъответствия с дължината на гривната. Болшинството часовници за дами са с дължина от 19 до 21 см, от единия край на верижката, до другия край и най-често прилепват добре за ръката на дамата. Каишки от кожа пък се регулират много лесно.

Металните верижки трябва да се приспособят към обиколката на дамската ръка. Опциите са 2:

– Да се измери обиколката на ръката на дамата и да се скъси верижката още преди да се изпрати часовникът
– Да се погрижите за този малък ремонт след връчване на подаръка
Изборът се прави според вкуса на дамата, не според вкуса на този, който подарява

Нашият съвет: добре е подаръкът да носи само радост, а не и грижата да се пригажда към ръката на дамата. Можете да пожелаете безвъзмездно скъсяване на верижката и продавачът ще го направи, ако е наистина сериозен търговец. В кутийката трябва да получите добавен елемента, който е свален от верижката.

Връщане или замяна на часовника

Понякога се случва очакванията към поръчания предмет да се разминат с реалността и тогава те се връщат. Законно е връщането в 14-дневен срок, или замяна с друг модел. Има и магазини, които са удължили този срок и тогава по-дълго можете да обмислите решението си на спокойствие.

Ритуалът на връчването

В повечето случаи часовник се поднася по много специален повод и този, който подарява, се старае да превърне този момент в незабравим. Пожеланията са много важни и се запомнят, когато са хармонизирани с подаръка, но някои подаряващи искат да увековечат този момент завинаги.

Това също е възможно, ако гравирате текст върху подаръка си. Тази опция е много добра, но е подходяща за случаи, когато на подаряващия е известно, че точно този подарък е истински желан. Ако ще бъде изненада, по-добре да е опакован красиво и с това да бъде запомнен мигът на поднасянето. Напълно съхраненият в първоначалния му вид часовник може да бъде заменен или върнат.

Твоят коментар

About Тодор Тодоров

Какво мислите?