Home » СВЯТ » Деси Радева с рокля за 250 лева в Китай: Вижте тоалета на първата дама при визитата на президента Радев в Пекин
Деси Радева с рокля за 250 лева в Китай

Деси Радева с рокля за 250 лева в Китай: Вижте тоалета на първата дама при визитата на президента Радев в Пекин

С рокля на изгряващата звезда на модата у нас – Ина Асса се появи Десислава Радева в първия ден от визитата им с президента Радев в Пекин, научи ko4.

Докато за другите им посещения първата дама даваше по 5 бона за ръчно изработени тоалети, в китайската столица лъсна с рокличка за скромните 250 лева от последната колекция на Асса.

Облечена в нея Деси придружи мъжа си на разходка в дворцовия комплекс Забранения град в Пекин. По-късно за официалната среща с китайския държавен глава Си Цзин-пин и неговата съпруга, Радева се предреши в тоалет, вдъхновен от традиционната китайска рокля с висока яка, пише „Ретро“.

Проектът „Белене“ е поставен на масата на двустранните отношения между България и Китай

Китай е в готовност да участва в конкурса за изграждане на АЕЦ „Белене“. Това стана ясно след среща между президента Румен Радев и премиера на Китай – Ли Къцян. Икономическите теми са във фокуса на президентската визита в Китай. Там Румен Радев ще участва в Световния икономически форум, известен като летния Давос.

Равносметката от днешния ден – проектът „Белене“ е поставен на масата на двустранните отношения между двете държави. Покрай него обаче се прокрадна и лек укор на държавния глава към свършеното от властта до този момент по ключови китайски инвестиции у нас.

Президентът Радев е настоял за директна авиолиния Пекин – София, разкриване на клон на китайска банка в България и създаване на Българо-китайски център за научни изследвания и иновации.

Първият ден от посещението на президента Радев в Китай, започна със среща с премиера Ли Къцян. А проектът АЕЦ „Белене“ отново бе поставен на геополитическата карта, с фокус – България.

„Китайската страна има пълната готовност, в момента проучва всички условия за участие в конкурса, провеждан в българското правителство. Имат капацитет, имат опит, надявам се да се включат“, каза президентът Радев.

В българската делегация министри от кабинета „Борисов 3“ нямаше. А според Радев, България все още имала проблем с липсата на инвестиции. А причината: „Все още проблемът на България остава липсата на достатъчно проектна готовност. Досега ние нямаме реализирани някакви крупни китайски инвестиции в България, дори и транспортни проекти“, каза още Радев.

А по време на срещата с премиера на Китай, президентът Радев изтъкна и добрата новина – ръстът в стокообмена между двете държави. „С вас констатирахме, че имаме непрекъснат ръст на двустранния стокообмен. Този факт ни радва“, заяви президентът.

Държавният глава изтъкна, че добрите резултатите все още са далеч от потенциала на двете страни. За последните години Китай заема второ място сред експортните ни партньори извън ЕС. За 2018 г. данните показват, че стокообменът бележи ръст от почти 22% спрямо 2017г. А българският износ към Китай се е увеличил с 15,5% за 2018 г.

Дали още до края на годината ще има директна авиолиния София – Пекин се очаква да стане ясно до края на визитата на президента Радев. Иначе, официалното му посещение продължава и през следващите 4 дни, когато държавният глава ще се срещне с колегата си Си Дзинпин.

Деси Радева с рокля за 250 лева в Китай (2)

Хотарена

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?