Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Децата, които откраднаха кола и я забиха в ограда, решили да я „вземат“ по време на междучасие
Децата които откраднаха кола и я забиха в оградa решили да я "вземат" по време на междучасие

Децата, които откраднаха кола и я забиха в ограда, решили да я „вземат“ по време на междучасие

Две деца на 9 и 11 години откраднаха кола и катастрофираха в монтанското село Липен, като се забиха в ограда на къща. Зад волана било по-голямото дете. Двете са братя.

Децата са добре, прегледани са в болница и са освободени.

Вчера сутринта двете момчета трябвало да бъдат на училище в съседния град Криводол, на около 10 километра от мястото на инцидента. През едно от междучасията обаче виждат автомобил с ключовете на таблото и решават да го откраднат. Карат 10 километра към родното си село и стигайки до завой, 11-годишното момче губи контрол над колата и се забива в оградата на Радослав Петров.

Обадиха ми се хора от селото, че има катастрофа в имота. Дойдох веднага на място. Те вече бяха изведени от колата. Така че децата са си деца и не бива да карат. Доколкото знам едното от децата вече за трети път краде кола. Не са хубави тези неща, коментира Петров пред Нова тв.

Доколкото ми казаха хората, те спукали гума още в Криводол и оттам са карали със спукана гума до стената ми. Това от хората го знам. Този завой е много опасен, трафика е много интензивен. Освен това ми казаха хората, че децата са карали много бързо – с поне 80 и повече км/ч., коментира той.

Автомобила е тотал щета, нищо не става вече от него, направо за вторични суровини, допълни той.

Родителите на децата не са идвали тук. Дойде собственика на колата и една жена, която може и да е учителка, но не съм сигурен, коментира той.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?