Home » ЗА ДАМИТЕ » Диета от каменната ера прави чудеса с тялото ни (СНИМКИ)
Диета от каменната ера прави чудеса с тялото ни (СНИМКИ)
Диета от каменната ера прави чудеса с тялото ни (СНИМКИ)

Диета от каменната ера прави чудеса с тялото ни (СНИМКИ)

Когато стане въпрос за външен вид всички – и жените, и мъжете, са супер суетни. Всеки иска да има страхотна фигура, в която да се чувства добре, но и с която да запленява останалите.

За да сме красиви, слаби и здрави правим какво ли не. Понякога дори се обръщаме за съвети към баба и именно тогава се появи чудната диета на баба, която топи килцата без да гладуваме. Каквото и да си говорим тя е изпитана през годините и наистина е чудодейна.

Става въпрос за „Диета от каменната ера”. Същността й е проста и се основава на само едно заключение – че не е нужно да разглеждате калориите като свои врагове.

Диета от каменната ера прави чудеса с тялото ни (СНИМКИ)

Дали губим тегло или наддаваме тегло зависи от нашата конституция, наличието на генетични предразположения, включително и наследствени, разбрахме от КО4.

Въпреки името диетата не се заблуждавайте, че това означава, че трябва да се изпържи камъни или да си наточим копие за лов.

Не, трябва спешно да забравим за принципите, в които са ни убедили диетолозите и просто да се върнем назад преди няколко века и да ядем онова, което нашите баби и дядовци са яли. В края на краищата, природата, създавайки животинския свят, включително и нас, веднага се е уверила, че децата й ще живеят комфортно. Може би затова нашите предци са много по-здрави от нас, младите.

Така че, диетата предлага три различни варианта за храна, ако желаете, можете дори да комбинирате продукти един с друг.

Диета от каменната ера прави чудеса с тялото ни (СНИМКИ)

Диета от каменната ера прави чудеса с тялото ни (СНИМКИ)

За закуска просто следвайте дневния режим, така че вашата закуска да не се окаже обяд или вечеря. Помислете, че нашите баби и дядовци, дори са се изпотявали, опитвайки се да си набавят храна.

Закуска

За закуска трябва да ядете истинска овесена каша, подправяйки я с канела и ябълка. Добавете кисело мляко тук, но без аромати, без оцветители. Чистото и обезмаслено кисело мляко ще помогне за ускоряване на усвояването на храната и ще предизвика повече храносмилателния тракт да работи добре. Ако това не ви допада, то заложете на две варени яйца и салата.

Обяд

За обяд можем да си позволим да си изпечем пиле, но без никакви подправки, максимум малко пипер. И добавете ситно нарязана зеленчукова салата, отново: без екзотика, просто домат, краставица или зелена салата. Ако това не ви допада можете да добавите малко зехтин. Друг вариант е да хапнем извара, смесена с плодове. Третият вариант за обяд е просто да задушите гъбите, ако е възможно с минимум масло.

Вечеря

При вечеря можете да бъдете щедри и да изпечете няколко парчета пуйка със зеленчуци, разбира се това е само за тези, които обичат да ядат пълноценна храна. Това може да бъде заменено със соеви кълнове, моркови и парченце херинга. Е, който не иска да хапва това може просто да яде плодова салата за вечеря.

Предимствата на диетата са очевидни. Гладът не ви измъчва, а приемате нормалното количество нискомаслените продукти и с максимум протеини, което всъщност е страхотно и често препоръчвано и от съвременните диетолози. В този случай тялото получава всичко, от което се нуждаете, включително калории, които не са убедително изчислени. Но най-важното е, че тъй като тялото не толерира никакво натоварване и не е под стрес, можете да останете на тази диета от каменната ера за много дълго време.

Но трябва да запомните едно нещо: всички продукти трябва да са само пресни.

Забрани

Не замразявайте храната си и не си купувайте замразени продукти – всичко това ще ни лиши от най-важното и унищожи цялата същност на диетата. Дори ако наистина искате да ядете – не можете да имате никакви бързи храни, пайове, торти и други гадости. По-добре е да се яде малко каша или зеленчукова салата. Също така, диетата строго забранява захар във всякаква форма, няма място за въглехидрати, които неизменно присъстват в хляба, кифлички и другите тестени изделия.

Диетата на каменната ера се регулира така, че теглото намалява до минимум, което прави процеса на отслабване невидим за тялото.

Източник: jenata.blitz.bg

Твоят коментар

About Ивана Александрова

Какво мислите?