Home » ЗДРАВЕ » Дланите парят при 5 страшни болести
Дланите парят при 5 страшни болести

Дланите парят при 5 страшни болести

Човешките длани могат да бъдат своеобразни индикатори на здравето, научи 365novini

Ако те сърбят или цветът им е станал неестествен, това може да бъде признак на алергична реакция или други патологии. Не бива да се пренебрегва възникването на подобен проблем особено когато става дума за силен сърбеж, обрив и отичане.

Ако времето е горещо, в този случай към дланите може да постъпва по-голям обем кръв, те стават по-топли и могат да сърбят. Подобни симптоми са съвършено нормална реакция на организма, поради това не бива да се изпада в паника. Но ако зачервяването и сърбежът се появяват при нормална температура на околната среда, ситуацията се променя коренно. Тогава могат да се заподозрат най-различни патологии, които изискват своевременно лечение.

Това може да бъде проява и на алергична реакция. В този случай е напълно възможно човек ежедневно да контактува с някакъв дразнител. Например това може да се случи, ако на епидермиса оказват влияние химически, медицински или козметични препарати. Налага се да се преразгледа начинът на живот и да се открие конкретният дразнител, който води до такава реакция. Ако не се обърне внимание на силното затопляне на дланите, проблемът няма да се реши от само себе си.

Постепенно ситуацията само ще се задълбочава. Симптомите ще се усилят.

Ако организмът в продължение на дълго време е трябвало да се справя с преработката на сериозни токсини или страда от инфекциозна инвазия, в този случай се появяват зачервяване на кожата и силен сърбеж. По правило, червени длани се появяват при пациентите с диагностирана цироза, хепатит или хепатоза. При подобни сигнали прегледайте черния дроб. При поява на топли длани не трябва да се изключва и вариантът, че човек страда от дефицит на витамини от група В.

Именно те участват активно в процеса на формиране на кожата. Ако витамините са недостатъчно, дланите могат да се зачервят, да сърбят и може да се появи изтръпване. Ако през деня и вечер дланите „горят”, има вероятност човек да страда от инфекциозен ендокардит. Той е възпалителен процес, който протича в сърдечния мускул.

Но и в този случай при пациента задължително ще се наблюдават допълнителни симптоми: хората се оплакват от треска, лош апетит, болка в мускулите и ставите. Цветът на кожата става жълтеникав или сивкав.

Ретро

Твоят коментар

About Admin Ko4

Какво мислите?