Новините на фокус
Home » БЪЛГАРИЯ » Добрият пример! Ученичка от Бургас спаси давещо се момче (Снимка)
Ученичка от Бургас спаси давещо се момче

Добрият пример! Ученичка от Бургас спаси давещо се момче (Снимка)

Ученичката от Немската гимназия Женя Райкова спаси давещо се момче в Бургас.

Пред камерата на бТВ тя разказа как точно когато е решила да си ходи, е чула виковете за помощ и веднага влязла във водата, за да да помогне на 14-годишното момче. Трудно стигнала до него, защото имало мъртво вълнение, но успяла да го извади на пясъка, пише „Флагман“.

Младата дама завършва училище и сподели пред камерата, че се надява да продължи образованието си в НСА. Тя е шампион по плуване. Смятам да прекарам лятото, работейки като спасител, добавя тя.

„Гордея се много с нея! Искам да благодаря на Господ, че имам такава дъщеря“, сподели баща й Росен Райков.

„В 19:30 часа Женя ми се обади да отида да я взема, тъй като била мокра. Бях обаче възпрепятстван, но тя се прибра благополучно. Възхитен съм от постъпката й. Цялото ми семейство са спасители, защото това е отговорна и престижна работа. Заплащането е добро“, каза още Росен.

Треньорът на Женя по плуване и водно спасяване Тодор Костов пък каза, че лесно се става спасител, но хората трябва да знаят, че морето не е до колене. „Курсът е от 45 дни, но човек трябва да е по душа такъв. Много хора изкарват курса и като дойде време, се отказват“, каза още Костов.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*