Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Докато съм жива ще благославям баба Лили за рецептата, която ми даде! Ето как да излекувате диабета с орехи и ракия:
Докато съм жива ще благославям баба Лили за рецептата която ми даде! Ето как да излекувате диабета с орехи и ракия:

Докато съм жива ще благославям баба Лили за рецептата, която ми даде! Ето как да излекувате диабета с орехи и ракия:

Съвременният свят е изправен пред голям брой хронични и метаболитни заболявания, от които страдат все повече хора. В същото време като че ли съвременната медицина е безсилна да се справи с тях и да предотврати развитието им.

Едно от тези заболявания е диабетът. В момента в света има около 460 милиона души с тази диагноза, като се очаква до 2030 г. техният брой да достигне 600 милиона души.

Според експерти половината от диабетиците дори не предполагат, че имат такова заболяване, а тези, които знаят, са осъдени да следят постоянно нивото на кръвната си захар и да приемат лекарства до края на живота си.

Има обаче примери и изключения, които са успели да се спасят от това заболяване с помощта на народната медицина. Ето защо е необходимо нередностите да се контролират и регулират веднага след възникването им. Проблемите и болестите се решават много по-лесно, ако бъдат открити и лекувани навреме.

Такъв е случаят на Лиляна Панталеева. Тя страдаше от висока кръвна захар в продължение на години, докато не започна да се лекува с природни лекарства.

В резултат на това кръвната й захар падна от 9,55 на 4,2 и след като се нормализира, не се повиши повече. За да си приготвите народният лек срещу диабет на баба Лили, ви трябват домашна ракия, орехови ядки с твърда черупка и листа от уханното индрише.

Необходими продукти:

500 мл домашна ракия около 40 градуса (двойно препечена)

16 цели ореха с твърди черупки (15-20 в зависимост от големината)

20 листа индрише

1 чаена лъжичка канела – по желание

Начин на приготвяне:

Счуканите орехи заедно с черупката и плодовете се слагат в голям буркан, нарязват се листата на индришето заедно с дръжките, добавят се и накрая се залива с ракията. Разклатете добре, затворете и сложете буркана в хладилника (на най-долния рафт) да престои 15 дни. Трябва да увиете буркана във вестник или алуминиево фолио и да го разклащате от време на време.

След две седмици съдържанието се прецежда и лекарството се съхранява в стъклена бутилка в хладилник. Пие се по 20-25 мл сутрин на гладно до изчерпване на цялото количество. Най-добре е да се пие в продължение на три месеца, след което се прави почивка от 1 месец и след това може да се повтори още 3 месеца.

Баба Лили твърди, че откакто приема този лек, никога не е вдигала кръвната захар и се чувства отлично. Тя препоръчва рецептата на всички, защото е убедена в ефективността на природната медицина.

Не забравяйте, че високата кръвна захар е заболяване, което изисква стриктен режим, здравословно хранене и физическа активност, както и избягване на бяло брашно, захар и други храни с висок гликемичен индекс.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?