Горещи новини

Домашни кроасани №1 – 100 пъти по-добри от тези в пекарната! Ще ми благодарите за тази рецепта:

Домашни кроасани №1 - 100 пъти по-добри от тези в пекарната! Ще ми благодарите за тази рецепта:

Мечтаете ли за домашно приготвени кроасани, които да са толкова добри, колкото тези от пекарната? Оказва се, че могат да бъдат даже по-вкусни! Всичко, което трябва да направите, е да научите тази рецепта и да приготвите сладка закуска, която ще се хареса на всички. Опитайте този метод и няма да останете разочаровани.

Кроасаните са едни от онези сладкиши, които всички обичат.

Обикновено купуваме готови в сладкарница или пекарна, но се оказва, че можем да ги приготвим и вкъщи. Тези от рецептата по-долу не се различават нито по вкус, нито по качество от купените, а дори ги превъзхождат.

Можете да приготвите домашни кроасани по лесен и достъпен начин. Всичко, което трябва да направите, е да отделите малко време и ще получите деликатес, който ще надмине и най-смелите ви очаквания. След като опитате десерта, членовете на вашето семейство ще бъдат възхитени от вашите сладкарски умения.

Ето необходимите продукти за Домашни кроасани №1 :

Домашни кроасани №1

Продукти:

  • 500 гр. + 200 гр. брашно
  • 200 мл топла сметана
  • 200 мл топла вода
  • 2 супени лъжици захар
  • 11 г суха мая
  • 2 яйца
  • ½ чаена лъжичка сол
  • масло

Приготвяне:

Изсипете сметаната и водата в купата. Добавете захарта и маята. Смесете всички съставки, докато сухите съставки се разтворят напълно.

яйца в купа

Снимка: youtube

Покрийте съда със сместа и оставете да втаса за 15-20 минути на топло.

След това време добавете едното яйце и белтъка от второто яйце. Добавете брашното, солта и разбъркайте всички съставки. След това добавете 200 грама брашно и омесете съставките на еднородно, еластично тесто. Оставете го да втаса.

h.douf jeijf

Снимка: youtube

jeijf u,fdidkr

Снимка: youtube

втасало тесто

Снимка: youtube

Разделете тестото на по-малки части. Всяко парче разточете на тънка кора и намажете вътрешността му с меко, но не разтопено масло.

парчета тесто

Снимка: youtube

тесто с масло

Снимка: youtube

Поставете корите една върху друга, покрийте с кърпа и оставете да втасат така за още 15-тина минути. След това ги разточете на една голяма кора.

бухнало тесто

Снимка: youtube

голяма кора тесто

Снимка: youtube

Разделете я на триъгълници и навийте кроасани. По желание може да сложите някакъв пълнеж, в случая – карамел.

навиване кроасани

Снимка: youtube

кроасан тесто

Снимка: youtube

Поставете ги в тава, покрита с хартия за печене. Намажете горната част на всеки кроасан с разбит жълтък.

кроасани с жълтък

Снимка: youtube

Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за 25 минути.

прясно изпечени кроасани

Снимка: youtube

След като изстинат, поднесете с чаша кафе или горещ шоколад.

домашни кроасани

Снимка: youtube

кроасан домашен

Снимка: youtube

Да ви е сладко!

фантастичен кроасан

Снимка: youtube

Твоят коментар

Сподели новината

Be the first to comment on "Домашни кроасани №1 – 100 пъти по-добри от тези в пекарната! Ще ми благодарите за тази рецепта:"

Какво мислите?