Home » ЗА ДАМИТЕ » Духовният лечител Ананда Роши: Пеенето най-силно пречиства. Правете си слънчева вода
Духовният лечител Ананда Роши: Пеенето най-силно пречиства. Правете си слънчева вода

Духовният лечител Ананда Роши: Пеенето най-силно пречиства. Правете си слънчева вода

– Ананда, на твои лекции каза много интересни неща за водата и нейната памет и как храната би могла да даде отражение на чувствата и мислите ни. Би ли споделила някои тайни как да заредим с положителна енергия храната, която ядем и водата, която пием?

– Изключително ми е приятно да отговоря на въпроса, защото много хора пренебрегват този факт. Водата има памет. Във всяка храна има определено количество вода, нашите тела са огромно количество вода. Представи си, че някой изнервен, разгневен човек я приготвя, или самата ти готвиш, когато си яростна – всичко това е енергия, която, след като изядеш, се чувстваш още по-нервен, неспокоен или нещастен. Това е, защото всичко има освен памет и енергия. Всяко растение е живо, всеки предмет има количество енергия. Всичко във вселената е енергия.

След като приготвиш или купиш храна, трябва да я пречистиш, тоест да я благословиш. Не са необходими определени мантри или наричания, просто благослови храната или си кажи наум нещо, което смяташ, че за теб е валидно. Например благодаря за тази храна, нека всички чужди енергийни влияния бъдат премахнати. Същото важи и с водата, тя има памет и кодовете във водата са “живи” между 3 и 6 месеца, това е научно доказан факт. Немски учени са доказали, че реките, които текат между градовете, носят енергията на местността и хората, които живеят там.

– Аз си правя понякога заредена слънчева вода. В България имаме празник на Йордановден и наричаме водата, казва се Водици, но аз смятам, че можем да правим това всеки ден. Вярно ли е, че трябва да замразим водата, да я размразим на слънце, за да промени структурата си, и после да я заредим?

– Точно това не съм чувала, но има логика, тъй като замразената вода променя структурата. Може би става по-чиста кристална решетка. Слънчевата вода и лунната вода са много силно заредени. Можеш да я наричаш, да й говориш, преди да я изпиеш, и определено чисти и действа. Има хиляди клипове в интернет, които доказват тази теория. Тоест, когато говорим на маса и пием, трябва да бъдем осъзнати какво точно казваме и мислим, докато консумираме течности.

Водата може да бъде зареждана чрез думи, мантри… Важното е да казваш неща, които наистина искаш и вярваш, че ще се случат. И да благодариш. Да благославяш. Затова всички религии благославят и благодарят за храната и напитките си.

– Има ли нещо друго, което е с такава памет и мощ?

– Има. Вода, тамян, мед, куркума… Диамант… Те имат тази лечебна решетка. Затова казват: „Яж мед и ще бъдеш здрав“. Защото медът има тази вълшебна лечителска решетка, структура.

– Интересно! Зная за тайните на тамяна, тъй като го използвам за пречистване, както и за вътрешна употреба срещу настинки и възпаления. Доста хора прекадяват къщите си против лоши очи. Има ли още нещо, което можем да направим?

– Да, може да пеете. Трябва да пеете. Най-силният метод за пречистване на пространство е пеенето.

– Пеенето? Как да пея, ако не мога да пея, какво да пея?!

– Пееш, каквото ти дойде. Всичко, което искаш за дома си, изричаш на глас с мелодия. В църквите и въобще в религиите пеят, нали? Не говорят!

– Не съм се замисляла, но е факт. И какво точно трябва да пея?

– Пееш, каквото ти хрумне от „Оооомммм“ до „Изчисти този дом от зли сили, лоши очи, енергии“ – каквото искаш, но на глас пееш. Това ще е по-добре не само за енергията на дома ти, но ще повиши и твоята жизнена енергия. Ще се чувстваш бодра, усмихната и здрава през целия ден.

– Значи ще пея и ще си наричам водата, ще се опитвам да не готвя, когато съм ядосана, тъй като често го правя с цел медитация. Открих, че много се успокоявам, но че после някак се чувствам дискомфортно. Не се бях замисляла над тази тема, но определено не обичам да се храня навън. И винаги набеждавах качеството на храната.

– Не е само качеството. Представи си през колко ръце, колко хора, колко различни емоции е минал всеки зеленчук, всяка добавка… После кой и с какво чувство я е сготвил. Всички вече знаем, че всичко в света е енергия. И после ти приемаш вътре в твоя храм – тялото, цялата тази емоция. Трябва да сме предпазливи.

– Според Гал Сасон трябва да имаме фонтан в къщата си и да слагаме магданоз във вази, за да неутрализираме енергиите. А затова какво ще кажеш?

– Ахаха, водата, както казах, има памет и когато тече, отмива негативното влияние. Най-вероятно затова го е казал. Затова и мием пода, отмиваме не само замърсяванията, но и енергията. Не напразно хората се чувстват по-добре на море или около водоем. Относно магданоза не бях чувала, но ще проверя. Принципно всички живи зелени растения попиват негативната енергия. Ако твърде бързо вехнат, твърде много негатив се е събрал.

– Ще сменя рязко темата с кармата и взаимоотношенията. Сега е много модерно да чистиш карма. Ти също казваш, че се занимаваш с подобна практика. Смяташ ли, че може да бъде премахната? Да си призная, аз съм изключително скептична, тъй като, откакто се занимавам с астрология, виждам как съдбата на човек трудно може да бъде променена. Има някакви рамки, които не могат да бъдат променени. Така ли е?

– Някои неща могат да бъдат излекувани чрез внасяне на нови мисловни модели, които аз прилагам чрез инициализация и медитация. И да, всеки има съдба, която би могла да бъде променена, но само донякъде. Всички ние носим кармата на прапрапрародителите ни. Има дори нова наука, която премахва болести от тялото ни, които са кармични обременености и се лекуват чрез „разкритие на тайната“. Казват, че разкриеш ли тайната в рода, премахваш проклятието, съответно и болестта. Аз лекувам чрез инициализация на седем ключа. На светлината. Премахват се родови проклятия и се приключват кармични взаимоотношения. Тоест то е пак вид медитация за препрограмиране на мисловни модели. Не става като с магическа пръчка, пациентът също трябва да работи над себе си.

Всичко идва от древността

Ананда Роши е хърватка и е майстор в областта на енергийните практики. Голяма част от времето си прекарва у нас, където смята, че има древни енергии, които й помагат. Според Ананда Роши в България хората вярват толкова много на чуждото влияние и на магии просто защото нашата държава още от древността е подчинена на азиатско въздействие и масата от хората в света, които вярват на такъв тип влияния, са българи, турци, индийци, роми… Такъв ни е манталитетът още от древни времена. Всички те вярват, че чрез определена практика могат да въздействат негативно на определен човек и да променят съдбата му. А съдбата вече е предначертана.

Черно и бяло в нас се преплитат

Според Ананда Роши има черна реалност и една бяла реалност – тоест дуалност. Всички ние живеем между негативна енергия и бяла енергия. А коя енергия – вибрация, ще изберем, зависи от самите нас, тоест нашата нагласа определя дали ще се издигнем на вибрационна честота, която трепти високо, позитивно, или самите ние ще свалим нашата вибрация ниско, когато бъдем под влияние на негативизъм или завист от приятели и среда, от обществото. Колкото повече сме под влияние на негативни емоции, толкова повече влизаме във връзка с нисшия свят. Толкова повече ставаме зависими от чувства като завист, мъст, ревност…

Казва още: „Бялото отхвърля негативната енергия като огледало, а черните дрехи попиват емоцията на всички около нас. Пак помислете, когато носите черни дрехи – аз лично никога не съм ги обичала“.

Мисълта разболява

Ананда Роши заявява пред „Телеграф“: „Всички ние се разболяваме от негативни мисли и от негативни преживявания, както и от негативни хора – тоест този негатив сваля нашите вибрации и оттам се разболява нашето етерно тяло, започват да се проявяват болести на физическо ниво. Има много начини, по които ние можем да се опазим чисти и можем да запазим своята енергия. Има няколко начина чрез биоенерготерапевт, който помага да изчистим енергийното си тяло и връща тялото ни в „първоначалните здрави настройки“ на клетъчно ниво. Периодът е 21 дена“. После добавя:

„Истината е, че, когато вече са се появили на физическо ниво болести, ние съзнателно или не сме започнали да излъчваме вибрации ниско. Започнали сме да изпитваме негативни емоции и точно тогава се разболяваме, защото всеки един орган съответства на определена емоция. Да, това е проверен факт. Ако запалим тамян и той гори с тъмен пламък, спим на яйце и то е сварено – това не значи, че имаме магия, а означава, че духовното ни тяло, аурата боледува“.

Венета Харизанова

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?