Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Душите на починалите ви близки не умират
Душите на починалите ви близки не умират

Душите на починалите ви близки не умират

Един от най-трудните моменти в живота е моментът когато почине любим човек, знае Ко4.

Липсва ни физическото присъствие, прегръдките и гласът му – накратко, физическите неща, които свързваме с нашето семейство, приятели или близки.

Трудно е да приемем този факт, че близък човек завинаги си е тръгнал от нас и е преминал на друг етап на следващия етап от съществуването. Но животът прави нов обрат и ви предлага възможност да видите другата страна на смъртта. Ето няколко важни неща, които трябва да знаете за смъртта на своите близки.

Ще се срещнете с тях отново…

Многобройни клинични и научни изследвания говорят, че след смъртта ще бъдете отново с вашите отишли си близки. Много хора, преживели клинична смърт, са влезли в контакт с умрели близки.

За съжаление, да изпитат подобен опит успяват само единици. Няма ясен отговор как да влезем в контакт с починали роднини.

Молете се повече, за да съумеете да почувствате присъствието на близките ви, медитирайте, за да станете по-спокойни и умиротворени, по този начин може да почувствате едва доловимото им присъствие. Уединете се с природата, душите им са навсякъде, където има тишина и покой.
Сега те наистина са на по-добро място

Помнете, че сега вашите близки се намират в по-добър свят.

Спомнете си най-хубавите си дни, най-щастливите и енергични моменти, а после ги умножете по милион. Примерно такива усещания изпитват на небето душите на отишлите си хора, ако по време на земния си живот не са извършвали зло.

Съгласете се, че от тази гледна точка смъртта вече не изглежда толкова страшна. Може би звучи твърде хубаво, за да бъде истина. Но пък в земния си живот сме свикнали да се борим и да изпитваме множество разочарования и по правило очакваме само лоши новини. Затова и ни е трудно да повярваме в хубавия задгробен живот.

Ето ви една тъжна история, която обаче има дълбок смисъл.

Майка, загубила единствения си син, решила да излекува мъката си, като помага на другите. Всяка седмица тя носила на бездомник купа със супа и всеки път, когато помагала на бездомника, мълчаливо повтаряла името на покойния си син и си представяла скъпото му лице. Тя съсредоточавала мислите си върху времената, които те прекарали заедно.

Вместо да се отдаде на скръб и болка, тя решила да помага на нуждаещите се и да си спомня радостните мигове, като по този начин облекчавала болката от загубата.

Смъртта е важна част от живота

Винаги сме се питали: “Защо трябва да умираме? Защо хората не живеят вечно?” Отговорът е прост: всъщност, не умираме, а просто сменяме външната форма на своето съществуване.

Това изменение изглежда като страшен край на съществуването за тези хора, които гледат на живота само като на земно съществуване.

Представете си колко скучно и задушаващо би било постоянното еднообразие. Спомнете си любим филм и се запитайте “Искам ли да го гледам всеки ден в продължение на цяла вечност?” Отговорът е очевиден: разбира се, че не. Така е и с живота.

Душите обичат разнообразите, пространството и приключенията, а не застоят и рутината. Животът означава вечни промени. Това е отлична настройка, за да се освободите от страховете и да разберете, че за всичко си има причини.

Ето ви друга тъжна, но поучителна история: трите деца на Марла починали.

Изглеждало, че жената ще изпадне в дълбока депресия, но вместо това, тя си задала следния въпрос: “Как мога да помогна на другите, като преодолея смъртта на собственото си дете?” Днес тази жена оглавява групата “Помощ за родители, загубили деца”. И това е прекрасна демонстрация за това как винаги можем да изберем правилния път, дори и да преживеем най-страшното: загубата на близък човек.

Използвайте и споделяйте даровете, които ви изпращат душите на починалите ви близки

В някои култури се смята, че когато почине близък човек, той ви изпраща духовен дар. Мнозина са забелязали значителни промени в личността си или енергията си след като е умрял някой близък.

Ние сме енергийни същества, живеещи в енергийна Вселена. Всички наши взаимодействия до буквален обмен на физически молекули и енергийни модели.

Представете си, че душите на починалите близки могат да предават своите любов, идеи, вдъхновение на тези, които са останали на Земята и когото много обичат. Приемете тези подаръци, използвайте ги, за да облекчите мъката си и да подобрите себе си и света.

Тази точка е особена важна за разбирането на някои неща, свързани със смъртта на любим човек. Погледнете назад, повлияла ли ви е смъртта на близък човек, станали ли сте по-съвършени в нещо или променили ли сте се в нещо към по-добро?

Не се винете

Освободете се от всяко чувство на вина, свързано с отишъл си човек. Може някога не сте постъпили добре с него, направили сте нещо лошо или не сте му помогнали. Не се винете, освободете се от чувството на вина.

Всяка душа напуска земния си път в своето време и не бива да вините себе си за каквото и да било. Така правите лошо и на себе си, и на любимия човек, който вече е напуснал този свят.

Освободете се от това чувство, което просто ви изгаря и не носи никаква полза нито на околните, нито на собствената ви душа.

Източник: Уебмястото

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?