Новините на фокус
Home » ЗДРАВЕ » Дървото на живота, съдържащо 12 пъти повече Витамин „С“ от портокалите и още ползи, които не знаете
Дървото на живота съдържащо 12 пъти повече Витамин „С“ от портокалите и още ползи които не знаете

Дървото на живота, съдържащо 12 пъти повече Витамин „С“ от портокалите и още ползи, които не знаете

Морингата е необикновено растение, чиято употреба в медицината е по-стара от много цивилизации.

Със своите лечебни и профилактични свойства, това дърво е станало неизменна част от древната аюрведическа медицина, като предпазва от над 300 заболявания.

Разглеждайки морингата, първото нещо, което привлича внимание, е нейният уникален хранителен профил. Със своите сушени листа, тя изпреварва почти всички традиционни източници на витамини и минерали. Тя е богата на витамин А, калий, калций, витамин С и желязо, и във всички тези хранителни елементи превъзхожда съответно морковите, бананите, млякото, портокалите и спанака.

Освен това, морингата е облагодетелствана с антиоксиданти, които включват витамин С, хлорогенна киселина, бета-каротин и кверцетин. Способна е да забавя процеса на усвояване на захар от клетките, което допринася за поддържането на балансирана кръвна захар.

В допълнение към всички ползи, тази силно хранителна билка съдържа изотиоцианати – химически съединения с висок потенциал за борба с диабета.

Експерименти показват, че приемът на малка доза сушени листа от моринга дневно може да води до съществено намаляване на кръвната захар.

Но ползите от морингата не спират тук. Тя е известна също и със своите антивъзпалителни свойства, свързани със съдържанието на флавоноиди и фенолни киселини. Тя се е използвала като природен лек за стомашни язви и предпазване на черния дроб от хронични възпаления.

Морингата е доказано средство за регулиране на холестерола в кръвта. Нейните компоненти могат да намалят холестерола и да спират образуването на атеросклеротични плаки, което я прави отлично допълнение за предотвратяване на сърдечно-съдови заболявания.

Една от уникалните характеристики на това растение е неговата способност да ограничава токсичността от арсен. Това е особено ценно, тъй като арсенът може да се намери в някои храни, като например ориза.

Семената и листата на моринга имат и способността да пречистват водата, показвайки дори по-добри резултати от някои синтетични материали.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?