Новините на фокус
Home » KO4 STORY » Една година без Денис Теофиков
Една година без Денис Теофиков

Една година без Денис Теофиков

24 октомври се превърна в черна дата за българската музика. На днешния ден преди година звездата на фолка Денис Теофиков заблестя силно на небето.

И до днес официалната версия е самоубийство. Младежът е скочил от седмия етаж на сграда в софийския Цариградски комплекс, където е домът на приятелката му Алекса. Според запознати младежът отишъл там малко преди това.

От МВР потвърдиха, че става дума за самоубийство, като обясниха, че по трупа няма следи от насилие. Затова и Софийската районна прокуратура е завела досъдебно производство за склоняване към самоубийство. Това е практика и се прави всеки път, когато някой отнеме живота си.

Преди година стана ясно, че Денис е взимал антидепресанти, страдал е от неспокойство. Негови близки разказаха, че въпреки звездния му статус, той постоянно е бил без пари, а за това обвиняват продуцента му Николай Пашев. Към него заваляха обвинения и за иключителен тормоз и всекидневно налагане на глоби.

Колегите му Кали и Галин и до днес твърдят, че е невъзможно Денис да сложи сам край на живота си.

След смъртта на 21-годишния Денис Теофиков България потъна в траур. Социалните мрежи бяха превзети от съболезнования и спомени с младата звезда. През следващите месеци родителите му публикуваха неиздадени негови песни, създадоха и фондация на негово име, подпомагаща млади и талантливи деца.

Преди дни влогърът Станислав Цанов публикува ново видео, посветено на годишнината от смъртта на Денис. В него приятелят на звездата Мартин разказа техни общи истории.

 

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?