Новините на фокус
Home » ЗА ДАМИТЕ » Една приятелка винаги носи два ореха в чантата си. След като разбрах причината, започнах да правя същото
Една приятелка винаги носи два ореха в чантата си. След като разбрах причината започнах да правя същото

Една приятелка винаги носи два ореха в чантата си. След като разбрах причината, започнах да правя същото

Моята приятелка винаги има няколко ореха в чантата си. Един ден не издържах и попитах защо й трябват.

Както се оказва, няколко ореха в чантата й позволяват да поддържа добро настроение и да има положителен поглед върху живота. Бях изненадана, но реших да проверя. Сега ядките са в чантата ми, ще ви кажа защо.

Съветът да имате няколко ядки в чантата си идва от източната медицина.

Такава малка добавка към съдържанието на чантата е необходима за лесно облекчаване на стреса чрез стимулиране на нервните окончания в дланите. Често изпитваме стрес и не всеки знае как да се справи с него; обикновените орехи, както се оказва, ни позволяват бързо да преодолеем напрежението и да се отпуснем.

На дланите ни има няколко точки, свързани с работата на вътрешните органи. Стимулирането им помага в борбата с болестите и дори с наднорменото тегло. За да се справите бързо с нервността, вземете няколко ореха в дланта си и започнете да ги търкаляте и размествате в дланите си.

Според източната медицина състоянието на нашата нервна система не зависи от мозъка, а от функционирането на вътрешните органи. Алергията живее в белите дробове, сърцето отговаря за ума, а волята се намира в далака. Упражнението дразни нервните окончания, свързани с вътрешните системи, а те от своя страна привеждат ума в ред.

Твоят коментар

About Натали Славчева

Какво мислите?