Горещи новини

Едно зрънце от това и въшките и мравките бягат от района без химикали и не мислят да се връщат

Vushkite i mravkite bqgat

Поддържането на красива градина отнема много усилия и време, особено когато става въпрос за борба с вредители като мравки и листни въшки, които могат да причинят значителни щети на растенията.

Преди това аз, както много други, използвах химикали за борба с тези насекоми, но резултатите бяха разочароващи.

В търсене на алтернативно решение се обърнах към моя приятел, който отдавна беше изоставил купените от магазина инсектициди в полза на домашно приготвено решение.

Тя любезно ми сподели рецептата и реших да я пробвам на практика.

За да приготвите продукта, ви бяха необходими само три съставки, които намерих у дома: две супени лъжици паста за зъби, супена лъжица сода за хляб и една супена лъжица ябълков оцет. Тези компоненти трябва да се смесят добре в купа, докато се получи хомогенна маса.

След това разредете една супена лъжица от този състав в литър вода, разбъркайте и изсипете в спрей бутилка.

Процесът на третиране на градината беше прост: пръсках всички места, където обикновено се събират насекоми. Само няколко дни след третирането забелязах, че няма и следа от мравки и листни въшки!

Моята приятелка също препоръча да засадите мента и градински чай до растенията. Ментата ефективно отблъсква листните въшки, а салвията предпазва от мравки.

Това преживяване беше истинско откритие за мен и сега се радвам да го споделя с вас. Какви тайни имате за борбата с насекомите? Може би и вие имате изпитана рецепта, която бихте могли да препоръчате?

Твоят коментар

Be the first to comment on "Едно зрънце от това и въшките и мравките бягат от района без химикали и не мислят да се връщат"

Какво мислите?