Home » БЪЛГАРИЯ » Ето го личния гадател на Лили Иванова (Снимки)
Astrologa na Lili Ivanova

Ето го личния гадател на Лили Иванова (Снимки)

Астрологът Тодор Филков съветва примата за всяко нейно решение от 40 години насам

Падна тайната кой е най-важният човек в живота на Лили Иванова. Именно с него тя консултира абсолютно всеки свой ход, независимо дали става за лични или професионални дела. Той не е нито нейна интимна половинка, нито пък роднина, а личният ѝ астролог. Тодор Филков консултирал примата от вече близо 40 години и знаел всички нейни съкровени тайни.

Филков освен специалист по астрология е и автор на едни от най-обичаните песни на примата.

Основната му професия е композирането на музика. Именно покрай творческия процес преди четири десетилетия се запознал с певицата от Кубрат и успял да спечели нейното благоразположение. Той е автор и на редица хитове на други естрадни звезди, но мнозина го познават само като астролога на Лили. Правенето на хороскопи обаче му било по-скоро хоби, което се навивал да практикува само за наистина близки хора, а не с комерсиални цели.

Очевидно прогнозите му са наистина безпогрешни, защото Лили Иванова съобразява абсолютно всички свои турнета, концерти в чужбина, медийни изяви, покупки на имущество, почивки, оздравителни процедури само и единствено с препоръките на Филков.

Преди дни тя го изненада в социалната мрежа фейсбук, като сподели тяхна ретро снимка от младините им.

„Скъпи приятелю, Тодор Филков! От цялото си сърце ти благодаря за уважението, отношението и приятелството през годините и за невероятната музика! Много здраве, много щастие и много, много успехи“, написа Лили.

74-годишният Филков е автор на едни от най-значимите песни в репертоара на Вечната Амбър, а и в родната естрада въобще, като две се отличават особено – „Искам те“ и „Невероятно“. С тях звездата прави нов етап в кариерата си през 80-те години на миналия век, като приема изключително модерно за времето си звучене. Песните през годините имат и различни варианти, а Лили задължително ги изпълнява и на концерти до ден днешен.

„Невероятно“ е по текст на Волен Николаев и публиката я възприема като обобщение за кариерата и значението на примата в нашата култура.

Тодор Филков преди всичко е известен като тонрежисьор в БНР, макар да е отличен композитор. Пише хитове за Йорданка Христова, Васил Найденов, Кристина Димитрова и Орлин Горанов, Камелия Тодорова, Нели Рангелова, Панайот Панайотов, Богдан Томов и др. Спомня си, че песента му „Искам те“ по текст на Маня Иванова в средата на 80-те години е била забранена, въпреки че я пяла Лили Иванова.

Социалистическата цензура, колкото и да е странно сега, смята текста за прекалено сексуален заради рефрена: „Болка е, когато ме докосваш, лудост е, когато съм сама, силна съм, когато ме обичаш, търся те във всичко на света“. Но скоро след това песента е разрешена за излъчване по радиото.

Миналата година около астролога на Лили гръмна скандал, след като тя отказа да пее почти в последния момент на откриването на прословутия пилон на Рожен, но без да даде публично обяснение защо. По-късно хора от обкръжението ѝ споделиха, че е била посъветвана от Филков да откаже ангажимента, защото можело да ѝ се случи нещо неприятно.

Астрологът Тодор Филков Бизнесменът Димитър Тодоранов потвърди в ефира на Би Ти Ви, че и той има подобен случай в работата си с Лили. Преди време съвместно организирали любовен концерт навръх Свети Валентин в сградата на Софийската опера и балет. Билетите, както и за всички останали концерти на Иванова, били разпродадени светкавично, но няколко дни преди събитието певицата се обадила по телефона на бизнесмена в 22 часа и отсякла, че концертът трябва да се пренасрочи за друга дата. Обяснението, което дала, било, че астрологът ѝ смятал, че 14 февруари не е добра дата за концерти.

Твоят коментар

About Цветан Славчев

Какво мислите?